Devlet Desteği İle Yerli Girişimler İçin Kitlesel Fonlama Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Devlet Desteği İle Yerli Girişimler İçin Kitlesel Fonlama Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-27 15:56:22
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Yaklaşık olarak son 10 yıldır devlet, büyük ve küçük tüm yerli girişimcileri teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. En son çalışması olarak, gittikçe ilgi odağı haline gelen kitlesel fonlama ile girişimcilerin devlet tarafından desteklenmesine daha da önem verildiği gözler önüne serilmiştir.

Kitlesel Fonlama( Crowdfunding) Nedir? Nasıl İşler?
Türkiye'yi küresel anlamda ön plana çıkarmak ve yaptığı girişimcilik başarılarıyla uluslararası arenada adından sıkça söz ettirmek ve girişimcinin emeğinin karşılığını bulması için devlet tarafından verilen kitlesel fonlamanın amacı girişimcinin sahip olduğu finansman sorununu ortadan kaldırmaktır. Bu uygulama ya göre girişimci ve yatırımcı bir araya getirilecektir. Projeyle yakından ilgilenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hazine Müsteşarlığı'nın üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.
Kitlesel fonlama, gelecek görülen projelere yatırımcıların işin büyütülmesi için verilen parasal desteği kapsıyor. Kitlesel fonlama kickstarter gibi diğer uygulamalardan farklı olarak, projenin geleceğinin olmasına bağlı olarak işliyor. Yatırımcı olarak ise Piyasa Sermaye Kurulu'nun denetiminden geçip, yetkilendirme almış kişiler seçilecektir. Devlet girişimcinin önünü açmak için bu projeyi geliştiren taraftır. Yatırımcı olacak taraf devlet değildir. İş sürecinde kazanç sağlayan fikirle beraber hem projenin sahibi hem de yatırımcısı kazançlı çıkan taraflar olacaklardır.

Kitlesel Fonlama Ve Anellist
Kitlesel fonlama projeleri yatırımcılarla buluşturan çalışma olmakla beraber Anellist ile örtüşmektedir. Kitlesel fonlama dünya üzerinde İndiegogo, Pledgie, Kickstarter, microventures, artistshare gibi oluşumlarda da mevcuttur.
Bu proje İle dünya üzerinde tek sorun olan parasal meseleler giderilmeyi amaçlar. ABD gibi büyük ülkelerin ekonomideki hacminin kitlesel fonlama ile değerinin iki katına ulaştığı görülüyor. ABD dışında Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde de uygulanan projede devlet vatandaşının projesini sunması için ihtiyacı olan sermayeyi n finans kaynağını yatırımcılar aracılığıyla çözüyor.

Kitlesel fonlama ve Kosgeb
Türkiye'de Girişimcinin önün açacak olan bu projeden daha önce de uygulanan kosgeb projesinden farklı olarak devlet burada sadece aracı olan taraf olarak ön plana çıkıyor. Bir nevi proje sahibi ile yatırımcı arasındaki köprü görevini üstlenmiş oluyor. Kosgeb projesinde ise girişimciye ihtiyacı olan mali desteği devlet veriyor.

 





PAYLAŞ