Çocuklar için Özel Arama Motoru: Bing in the Classroom (Video) - Haberler - indir.com

Çocuklar için Özel Arama Motoru: Bing in the Classroom (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft'un arama motoru Bing, ilk ve orta okul çağındaki çocuklar için özel olarak geliştirdiği Bing in the Classroom adı verilen arama motoru programını duyurdu.

En önemli özelliği sadece çocuklara yönelik içeriklerin yer almasının olduğu Bing in the Classroom arama motorunda kesinlikle yetişkinlere özel içerikler bulunmuyor. Çocuklara internet üzerinden güvenli bir arama motoru deneyimini yaşatmayı amaçlayan programda reklam öğeleri de bulunmuyor.

Bing in the Classroom

Bugün itibariyle ABD'de yaklaşık 4.5 milyon ilk ve ortaokullarda öğrenim gören çocukların ücretsiz olarak kullanımına sunulan Bing in the Classroom, arama motoru olmasının yanı sıra ayrıca sosyal sorumluluk projesi olarak da değerlendirilebilir. Zira çocuklar, program sayesinde reklamsız bir şekilde içeriklere ulaşabildikleri gibi aramaları da güvenlikleri için filtrelenmiş olarak yapabiliyorlar.

Şimdilik sadece ABD'de kullanıma sunulan Bing in the Classroom arama motorunun tüm dünyaya yayılıp yayılmayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığı gibi servisi buraya tıklayarak inceleyebilir ve tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.




Bing in the Classroom Tanıtım Videosu


PAYLAŞ