Çiftlik Bank olayında ilk gözaltı! - Haberler - indir.com

Çiftlik Bank olayında ilk gözaltı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-15 12:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz aylarda Çiftlik Bank'la ilgili yaşanan sıkıntıların ardından, durumdan mağdur olanların sayısı da hayli arttı. Mağdurların sayısının artması ve tepkilerinin büyümesi nedeniyle, geçtiğimiz günlerde Çiftlik Bank'ın İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki merkez ofisinin gizlice boşaltıldığı öğrenilmişti. Sözcü tarafından yayınlanan haberle de, kısa bir süre önce Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı haberi gündeme geldi. Tüm bu yaşananların ardından, olayla ilgili ilk gözaltı da gecikmedi. Yapılan son resmi açıklamalarda, Çiftlik Bank markasının yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak'ın, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alındığı söylendi. Fakat Cemal Çolak, yönetim kurulu üyesi olması da dahil, birçok iddiayı reddetti.

Son günlerde gündemi en çok meşgul eden konulardan biri olan Çiftlik Bank olaylarında yaşanan ilk gözaltı Çiftlik Bank markasının yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak'a gerçekleştirildi. Çolak, ifadesinde şirketin güvenlik görevlisiyken, kendisinin bilgisi dışında şirkete müdür yapıldığını söyledi. Sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle de şüphelenerek müdürlükten istifa ettiğini dile getirdi. İfadesi alındıktan sonra, Cemal Çolak adliyeye sevk edildi.

Olayla alakalı yaşanan bir diğer gelişme de Mehmet Aydın'ın eşinin kendi rızasıyla teslim olması oldu. Hürriyet tarafından doğrulanan habere göre, Sıla Aydın Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu. Sıla Aydın tarafından yaşanan olaylarla ilgili açıklama da geldi. Aydın, 'Ben zaten Mehmet Aydın ile işbirliği içinde olsaydım, onunla birlikte yurt dışına kaçmış olurdum. Bahsedilen paralar da bende olsaydı Türkiye'de durmamın bir anlamı olmazdı. Çünkü devlet üzerime gelmiş olacaktı. Ayrılma sebebim Çiftlik Bank ile ilgili aklımda soru işaretleri olduğu içindi. Çünkü bu kadar paranın dönüyor olması beni korkuttu. Ayrıca Mehmet Aydın ile kişisel problemlerimden dolayı ara verdim. Benim babam onu dolandırmış olsa dehşet parası olurdu ve banka yoluyla geçerdi. Buna bankalar, bakanlıklar açığa kavuşturabilir. En kısa zamanda ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.' diye konuştu.





PAYLAŞ