Çift Ekranlı HTC U Ultra Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Çift Ekranlı HTC U Ultra Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-14 13:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

MWC 2017 etkinliğinde adından oldukça fazla söz ettirecek firma gibi gözüken HTC, yeni bir amiral gemisi modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. HTC U Ultra isimli bu yeni cihazda 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüğe sahip bir ekran bulunuyor. Ekran noktasında tıpkı LG'nin V10 modelinde gördüğümüz bir çizgiyi bu cihazda uygulayan marka, telefonun ön yüzünde ikinci bir ekrana yer vermiş durumda. İki ekranlı HTC U Ultra modeli Sense Companion yapay zeka yazılımını kullanarak bu yeni özelliğini bu cihaz yerleştirmiş durumda. Yine bir yenilik olarak iPhone7 modellerinde ilk olarak gördüğümüz kulaklık girişlerinin kaldırılması, HTC U Ultra ilede devam ediyor. Yeni amiral gemisi çift ekrana sahip olacak ve kulaklık girişi bulunmayacak.

U Ultra modeli sunduğu özellikler haricinde tasarımı ile de dikkat çekiyor. Liquid Surface isimli bu yeni tasarım ile cam yüzeyi bulunan telefon tıpkı bir likit havası veriyor ve buda oldukça parlak olmasına sebebiyet veriyor. Bu parlaklık dışarıdan bakıldığında telefona pürüzsüzlük hissi versede cihazın elde nasıl bir his uyandıracağı merak konusu içerisinde.

Cihazın ikinci ekranına gelecek olursak, 2 inç büyüklüğünde ön kameranın sağ tarafına konumlandırılan bu ekran 160 x 1040 piksel çözünürlüğe sahip ve aynı şekilde LG'nin V serisinde olduğu gibi hatırlatıcı, bildirimler, saat ve bazı kısayolların uygulamaları destekleniyor. Ayrıca müzik çalar uygulamasınında buraya yerleştirilerek kontrol edebilirsiniz.

Cihazın donanımsal özelliklerine gelecek olursak, 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD bir Super LCD ekran bulunuyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama belleği bulunan telefon gücünü Snapdragon 821 işlemcisinden alıyor. microSD kart desteği ile 2 TB'a kadar ekstra depolama alanı kullanıcıya sunabiliyor. Cihazın ana kamerasına gelirsek, HTC 10 modelinde bulunan 12 megapiksel Ultrapixel teknolojili bir kamerası var. F1.8 diyafram açıklığına sahip bu kamerada lazer odaklama ve optik görüntü sabitleme gibi özelliklerde bulunuyor. 3000 mAh kapasiteli bataryası ile Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip.

Yeni amiral gemisine yerleştirilen Sense Companion yapay zeka yazılımı ile kullanıcının telefonda hangi işlemleri yapacağını tahmin ederek en kolay ayarları önüne getiriyor. Ayrıca kullanıcıların yaptığı sık alışkanlık işlemlerini takip ederek ona göre bazı önerilerde bulunabilecek.

HTC U Ultra Fiyatı

Kulaklık girişi olmayan model ses girişini USB-C ile sağlayacak. Siyah, mavi, pembe ve beyaz renk seçeneklerine sahip bu modelin 64 GB olan versiyonu 749 dolardan yurtdışında satılacak. Ocak ayının son günlerinde satışa çıkması beklenen model, mart ayında dünya genelinde satışa başlayacak.





PAYLAŞ