Chrome artık Windows Defender'a emanet - Haberler - indir.com

Chrome artık Windows Defender'a emanet

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 13:00:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Google Chrome için Windows Defender tarayıcı koruması yayınlandı. Kısaca şöyle özetleyebiliriz, artık Google link taramalarını virüs taramalarını Defender aracılığı ile yapacak.

Koruma nasıl gerçekleşecek ?

Bir siteyi ziyaret ettiğinizde ve kötü amaçlı bağlantı listedeki adreslerden biriyle eşleşirse Windows Defender size uyarı verecek. Bu uyarı ile birlikte, ziyaret etmek üzere olduğunuz web sayfasının zararlı olduğunu ve isterseniz sizi tek tıklama ile geri göndereceğini bildirecek burada karar size kalmış olacak.Yani kötü amaçlı sitelerden gelen ve bilgisayarlara yüklenen kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini engelliyor ayrıca web sitelerindeki güvenlik raporlarını size iletiyor bu sayede güvende kalmanız sağlanıyor.Windows Defender korumasının yüzde 99, Firefox için 78 etkili olduğu bilgileri de yer almaktadır.

Yorumlayacak olursak Facebook veri skandalı sonrasında tüm şirketler kendisini  suçlama odaklarından kurtarmak için yeniden bir güvenlik çalışmaları planladılar. Sadece büyük şirketler değil e-mağza gibi küçük şirketler bile bunun hakkında gerekli tüm düzenlemeleri yaptı çünkü bu olayda herkes en ince ayrıntısına kadar incelenecek doğrusu da bu kimse fotoğraflarını Deepweb üzerinde satışa çıkmış halde görmek istemez herhalde.

 





PAYLAŞ