Çalışanlara Sınırsız Tatil = Pazar Payının 51 Milyar Dolara Yükselmesi - Haberler - indir.com

Çalışanlara Sınırsız Tatil = Pazar Payının 51 Milyar Dolara Yükselmesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-25 08:59:58
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

2004 yılından bu yana, sürekli tatil yapan Netflix çalışanları, tatil yaparken aynı zaman da şirketin pazardaki payını 51 milyon dolara çıkardı.

Netflix, Kuzey ve Güney Amerika ve Avrupa'nın bir kısmında izleyicilere internet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısıdır. 1997 yılında kurulan şirket, 2009 yılına kadar, 100 bin farklı medya içeriğine sahip olmuştur. Bununla beraber de getirdiği abonelik sistemiyle 10 milyon aboneye ulaşmayı başarmıştır. 2015 tarihinde bu sayı ABD'de 39 milyona, küresel alanda da 57 milyona kadar yükselmiş ve alanında ciddi bir ilgi görmüştür. Son olarak resmi anlamda sahip olduğu abone sayısı 70 milyon olarak belirlenmiştir.

Büyük çaplı abone sayısına sahip olan Netflix çalışanları, sınırsız tatil yaparken şirketlerine 51 milyon dolar Pazar payı kazandırmışlardır. Buradaki sınırsız  kelimesini açarsak, çalışma saatlerinin esnek tutulması diyebiliriz. Yani şirkette herkes üzerine düşeni yaptıktan sonra, boş kalacağı zaman dilimini kendisi belirleyebiliyor. Yani sizin için işinizi halletmenizde bir saat yeterliyse, ondan sonrasında boş kalabiliyorsunuz. Çalışanlarına bu imkanı sağlayan şirketlere bakarsak, sayılarının çok da fazla olduğunu söyleyemeyiz. Çalışanlar da kendilerine tanınan bu kolaylığı suistimal etmeyerek, üzerlerine düşen işleri yerine getirip, kalan vakitlerini kendileri için kullanıyorlar. Bu çalışma tarzına sahip şirket, böylelikle pazardaki payını 51 milyon dolara yükseltmeyi başarmış.

Esnek çalışma saatlerini ilk kullanan şirket bundan 35 yıl önce,  Brezilya merkezli Semco şirketi olmuş. Şirketin kurucusunun 21 yaşındaki oğlu, çalışma saatlerinin kendisini ve diğer çalışanları yıprattığını düşünerek, bu uygulamayı kullanmaya başlamış. O zamanlar da  4 milyon dolarlık bir değere sahip olan Semco, şimdilerde 1 milyar dolarlık değere sahip.

 





PAYLAŞ