Bilgisayarınızı Bitcoin virüsünden nasıl korursunuz. - Haberler - indir.com

Bilgisayarınızı Bitcoin virüsünden nasıl korursunuz.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-17 17:12:47
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Kripto madenciliği konusunda çok şey duymuş olabilirsiniz, bu çok şey bildiğiniz anlamına gelmiyor ne yazık ki. Oldukça farklı bir piyasa haline gelen Kripto para madenciliği aslında herkesi ilgilendirmeye başladı. Kripto Madencileri herkesin telefonuna, bilgisayarına girip madencilik işlevlerini yapmaya başladı. bu durumda ne yapılmalı' Bu konu hakkındaki tüm soruları bu yazımızda derledik.

Bu konuda en çok öne çıkan para birimi olarak karşımıza Bitcoin çıkıyor. Seneler öncesinde derin internet ağı olarak da bilinen Deeb Web'te kullanılan bu para şimdilerde herkes tarafından biliniyor. Oldukça maliyetli bir piyasa olan Bitcoin piyasası büyük emek ve sabır isteyen bir iş. Ama bu durumu lehine çevirmek isteyen kötü niyetli madenciler farklı bir yol arayışı içerisinde. Bilgisayarınıza yollana bir virüs ile farkında olmadan Bitcoin madenciliği için kullanılıyor olabilirsiniz.

Kötü niyetli bitcoin madencileri bilgisayarınıza Bitcoin Virüsü (Trojan.BitcoinMiner) bulaştırarak sistemi üzerinden Bitcoin üretmeyi, kazanmayı hedefliyor. Bitcoin madenciliği işlemi esnasında bilgisayarın işlemci ve grafik işlemcisinin çalışma gücü ciddi seviyelere ulaştığından son kullanıcı özellikle oyunlara girdiğinde hissedilebilir bir yavaşlama ile karşılaşıyor. Bilgisayarınızda ciddi bir performans düşüklüğü gözlemliyorsanız, bilgisayarına bu virüsten bulaştığı anlamına gelebilir. Bu konuda emin olmak için  Malwarebytes Anti-Malware programı ile sistemi taratmanız gerekli.. Derin tarama sonucunda PUP.BitcoinMiner vb. dosyalarla karşılaşırsanız, Bitcoin virüsü bir şekilde bulaşmıştır. Virüsün amacı; kötü niyetli kişiye Bitcoin kazandırmak olsa da sonuçta trojan olduğundan bankacılık bilgileriniz, parolalarınız gibi önemli bilgilerinizin de çalınma ihtimali söz konusu oluyor.

Virüsü temizleme için yapılması gerekenler;

MalwareBytes, Norton Power Eraser, Dr. Web CureIT! gibi güvenlik araçları ile Bitcoin virüsünü bilgisayarınızdan temizlemenin mümkün.

 Bitcoin virüsünü temizlemenin diğer bir yolu ise görev yöneticisi ve kayıt defterine bakmak.

Görev yöneticisini açıp BitcoinMiner dosyalarına (AppDatabtc.exe ve miner.exe) sağ tuş tıklayıp görevi sonlandırın.

Kayıt defterine açarak aşağıdaki girdiyi silin.

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun]   btc = '%AppData%btc.exe"





PAYLAŞ