Aynştaynyum (EMC2) nedir, nereden, nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Aynştaynyum (EMC2) nedir, nereden, nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-24 08:46:09
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Einsteinium kısaca şöyle özetlenebilir: Bitcoin'in tamamen yardım amacıyla ve kâr amacı gütmeyen işlerle birleştirilmesi sonucunda ortaya EMC2 denilen Einstenium çıkmış. Einsteinium adını Einsteinium elementinden, token'ı EMC2'i ise Albert Einstein'in meşhur E=mc2 formülünden alıyor.

Yukarıdaki tanımdan da anlaşılacağı gibi bu ürün Bitcoin tabanlı. Amacı ise bilimsel projeleri ve araştırmaları fonlamak.

Einsteinium Vakfı'na ait olan bir kripto para olan EMC2'nin her blok ödülünün %2.5'i vakfa, %2'lik kısmı finansal ve bilimsel araştırmalara, %0.5'lik kısmı pazarlama ve reklam maliyetlerine gidiyor.Vakfın bilimsel araştırma ve projeleri finanse etmenin dışında uzun vade hedefleri arasında kendi okullarını kurmak da var.Şimdiye kadar 16 milyon adet EMC2'yi bilimsel projeler için harcadıklarını iddia ediyorlar.

Einsteinium ile ilgili ortada henüz aydınlatılmamış birkaç önemli iddia bulunuyor.

Bunlardan ilki haftalar öncesinden '19 Aralık'ta herkesin aklını başından alabilecek bir duyuru yapacağız' şeklinde bir açıklamada bulunmaları, bu açıklamanın ardından fiyattaki olağanüstü yükseliş ve sonrasında duyurunun sadece madencilik algoritmasının değiştirilmesiyle ilgili olduğunun ortaya çıkması ve fiyatın devasa bir düşüş göstermesi.

Öte yandan Einsteinium'un zaten kripto paraların teknolojisine ilişkin yenilik getirecek bir hedefi yok. Yalnızca bir hayır kurumu olma misyonu üstlenmiş durumdalar. Dolayısıyla Einsteinium'un değeri, kripto para teknolojisine getireceği yeniliklerle değil şirketin değeri ve yatırım yapılan projelere göre ölçülecek.

Einsteinium coin nasıl alınır?

Einsteinium; Bittrex, Poloniex ve Cryptopia'da işlem görüyor. Almaya karar vermeniz halinde bu borsalar üzerinden satın alabilirsiniz. Son verilere göre EMC2'nin toplam işlem hacminin yüzde 72'si Bittrex, yüzde 26'sı ise Poloniex'te.





PAYLAŞ