Artık Google Asistan'la yazışmak mümkün - Haberler - indir.com

Artık Google Asistan'la yazışmak mümkün

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 18:10:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Giderek gelişen yapay zeka teknolojisinden akıllı telefonlarımızda yararlanabilmek için sorularımızı sesli bir şekilde dile getirmemiz gerekiyor. Bu özellik çeşitli durumlarda, özellikle de araba kullanırken oldukça işe yarıyor. Peki ya kalabalık bir ortamdayken, Google Asistan sorularımızı sesli şekilde dile getirmek istemediğimiz ya da getiremediğimiz anlara özel bir çözüm sunmaya hazırlanıyor.

Uygulamanın beta versiyonunda artık bir arama kutusu ve klavye işareti yer alıyor. Bu da yakın zamanda sorularımızı yazarak da sorabileceğimiz anlamına geliyor. Tabii şimdilik bu güncellemenin ne zaman kullanılabilir hale geleceği bilinmiyor.

Ayrıca aşağıda yazmış olduğumuz birçok özellikte Google Asistan'ı sevmemizi sağlıyor!

Yapay zeka ve yapay zekalı sistemlerin hızlı öğrenme yetenekleri sağolsun, Google Asistan sadece soru-cevap desteği sunmuyor, sizinle bir iletişim de gerçekleştirebiliyor.

Örneğin Google Asistan'a ''Messi hangi takımda oynuyor?'' diye sorup cevabınızı aldıktan sonra ''Peki hangi ülkenin vatandaşı?'' diye sorduğunuzda, asistan sizin hala Messi'den bahsettiğinizi biliyor ve cevaplarını buna göre veriyor.

Ya da bir filmi merak ettiyseniz (mesela A filmi olsun), tek yapmanız gereken Google Asistan'a ''A filmi nasıl?'' diye sormak. Saniyeleri içerisinde filme gelen eleştiriler, verilen puanlar vb şeyler hakkında bilgi sahibi olmaktasınız.

Öğrenen ve Kendini Geliştiren Sanal Asistan!

Sürekli olarak öğrenen ve verdiği cevapları buna göre geliştiren Google Asistan, Google'ın hali hazırda sunduğu şeyleri de size basit şekilde sağlamakta. Yol tarifi ya da ajandanızda o günün notları mı gerekiyor? Sadece Google Asistan'a sormanız yeterli.

Sadece Sorulara Cevap Vermiyor, Sizinle Muhabbet Ediyor!

Google Asistan sadece sorduğunuz soruların cevaplarını Google üzerinden bularak size sunan bir asistan değil. Zaman içerisinde sizin zevklerinizi, ilgi alanlarını vb şeyleri tanımaya başlayan Google Asistan, sorulara vereceği cevapları da size en uygun gördüğü metinlerin içerisinden seçerek aktarmakta.

Son olarak şuna da değinmezsek olmaz; sunum esnasında Google Asistan'ın tepki hızı o kadar hızlıydı ki eğer gerçek kullanımda (özellikle mobil cihazlarda) bu şekilde olursa gerçekten inanılmaz bir deneyim sunabilir. Google Asistan, ilk olarak Google'ın yine bugün tanıttığı akıllı cihazları Pixel'ler ile kullanıma sunulacak. Ayrıca akıllı ev sistemi kontrolü sağlayan Google Home'da da bu asistan mevcut.





PAYLAŞ