Apple, Workflow Uygulamasını Satın Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Workflow Uygulamasını Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Piyasada söz sahibi olan büyük akıllı telefon üreticileri zaman zaman bazı uygulamaları satın alarak daha fazla geliştiriyorlar. Bu gelişime örnek olarak Facebook tarafında bir kamera uygulaması olan MSQRD'i örnek olarak gösterebiliriz. Hali hazırda bir başarı ivmesi kazanan bu uygulamalar üretici firmalardan satın alınarak daha popüler bir hale geliyor. Şimdi ise teknoloji devi Apple, Workflow isimli bir uygulamayı satın alarak portföyüne yeni bir projeyi daha  eklemeyi hedefliyor. Techcrunch kaynağına göderilen bir paylaşım ile anlaşma detaylarıda doğrulanmış oldu.

iOS tarafında popüler bir uygulama olan Workflow için Apple'ın ne kadar ödediği henüz bilinmiyor. Satın alınan bu uygulamanın yeteneklerinden bahsedersek, iPhone ve iPad sahipleri bu uygulama ile farklı aksiyonlara sahip bir dizi oluşturabilmekteler. iOS platformunda bulunan bu uygulama düzenleme araçları olarak masaüstü platforma yakın bir seviyeyi kullanıcılara sunuyor. Hali hazırda başarılı bir ivme sergileyen bu uygulama Apple adı altında artık daha fazla kullanım kitlesine erişmeyi hedefliyor.

Önceki satın alım işlemlerine bakılınca daha çok satın alınan uygulama kapatılarak o şirket himayesinde yeni projelere imza atılır. Ancak Workflow ile işler farklı ilerledi ve Apple'ın bu uygulamayı kapatması yerine dahada geliştirerek efektif bir proje çıkartması bekleniyor. Uygulamanın ücretsiz olarak AppStore'da güncellenmesi ve yoluna yeni yetenekler ile devam etmesi bekleniyor. Apple tarafından bu satın alım sonrasında TechCrunch'a gönderilen açıklamada bu uygulamanın 2015'te Apple Tasarım ödülü'nü aldığı belirtiliyor. iOS'un erişebilirlik özelliği ile oldukça mükemmel bir kullanım deneyimi sunacağının altı çiziliyor.

Workflow uygulaması ile görme engeli olan kullanıcılar için büyük bir avantaj olduğu belirtiliyor. Workflow şuan iOS bildirim ekranında bazı araçları desteklemekte. iOS entegre işleminin yapılıp yapılamyacağı ise belirsizliğini korurken Apple'ın önümüzdeki zamanlarda uygulamayı güncellemesi bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ