Apple uzun ömürlü ve patlama riski olmayan pil teknolojisi için çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple uzun ömürlü ve patlama riski olmayan pil teknolojisi için çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-22 09:35:49
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcılarının memnuniyeti için uzun ömürlü ve patlama riski olmayan pil teknolojisi için çalışıyor.

Apple'a göre iPhone 7 iPhone 6s'ten 2 saat daha uzun pil ömrü imkanı sunarken ve iPhone 7 Plus iPhone 6s Plus'tan bir saat daha uzun pil ömrü imkanı sunuyor.

Samsung şu anda hatalı pil tasarımı nedeniyle büyük bir Galaxy Note 7 skandalı ile uğraşıyor. Bazıları bunu basite alsa da ciddi yaralanmalara hatta ölümlere sebep olabilecek kadar tehlikeli bir durum bizce. Apple bu tarz ciddi bir pil problemi ile karşılaşmasa da iPhone'ların da patlama ihtimali var.

Samsung'un başına gelen sorun Apple'ı da etkilemiş olacak ki Apple daha güvenlikli pil için patent başvurusunda bulundu. Battery Can isimli yeni patent başvuruna göre Apple daha çok güvenlik, daha fazla enerji sunan ve daha uzun ömrü olan piller üzerinde çalışıyor. Apple'ın üreteceği yeni piller şişme ve patlama olasılığı oldukça düşük piller.

Mobil kullanımın her geçen gün arttığı teknoloji dünyasında mevcut piller çok da iyi ömre sahip değiller. Firmalar bir yandan pil ömrünü arttıracak yeni teknolojiler ararken bir yandan da telefonların boyutlarını azaltmaya çalışıyorlar. Bu da pil kapasitelerinde çok fazla artış olmamasına sebep oluyor.

Apple tasarlayacağı yeni pillerin yüksek performansa sahip olacağı ve daha uzun ömürlü olacağı bu patent başvurundan anlaşılabiliyor. Ama Apple'ın bu pilleri ne zaman kullanıma sunacağı hala merak konusu.

Pil Boşaltan Uygulamaları Bulun

Batarya ömrünü en çok tüketen uygulamayı bulmak için için Ayarlar> Pil bölümüne bakabilirsiniz. Burada en çok pil tüketimi olan uygulama/uygulamaları daha az kullanabilir ya da kaldırabilirsiniz. Eğer pili en çok tüketen Facebook ise safari üzerinden Facebook'a giriş yapabilirsiniz. Facebook kullanmadığınız zaman bile pil tüketir.

 





PAYLAŞ