Apple, Samsung'a açtığı kilit ekranı davasını kazandı - Haberler - indir.com

Apple, Samsung'a açtığı kilit ekranı davasını kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-01 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Birkaç senedir Apple ile Samsung arasında devam eden davada son gelişmeler yaşandı. İlk olarak 2011 yılında Apple, Samsung'un satışa sunduğu ilk Galaxy modelinde on farklı Apple patenti ihlal edildiğini iddia ederek tazminat davası açmıştı. Son günlerde yaşanan olaylarda 2 teknoloji devi tekrar patent silahlarını konuşturdu!

İki teknoloji devi arasında bitmek bilmeyen patent davalarından biri bugün nihayet sonuca kavuştu. Apple ile Samsung arasında kıyasıya süren patent davasında, Samsung'un kendisine ait olduğunu öne sürdüğü kilit ekranını kaydırarak açma patentini ihlal ettiğine yönelik süren davada kazanan tarafın Apple olduğu ilan edildi. Süren davada mahkeme Samsung'un 120 milyon dolar ödemesine resmen karar vermişti. Fakat Samsung bununla kalmayıp karar için tekrar mahkemeye temyize gitmiş ve bu dava sonuçlanamaz bir hal almıştı

Apple Kazandı!

Bugün nihayet dava son buldu ve kazanan tarafın Apple olduğu resmi olarak açıklandı.

Samsung'un ilk açılan davada kararı doğru bulmaması ve durumun üzerine temyize çekmesi Yüksek Mahkeme tarafından olumsuz karşılandı ve bu itirazı geri çevrildi. Yüksek mahkeme heyeti, ünlü teknoloji devi Samsung'un Apple'a karşı 120 milyon dolar ödemesine karar verdi.Bu durumlar karşısında sonuçtan memnun olmayan teknoloji devi Samsung, bir şirket temsilcisi aracılığıyla açıklamalarda bulundu ve kendisine ait olduğunu öne sürdüğü kilit ekranını kaydırarak açma patentini yenilikçi tarafların ve diğer dev Apple'ın mahkeme kararıyla haksız kazanç elde ettiklerini söyledi. Apple yaşanan süreç boyunca sessizliğini bozmadı ve açıklamada bulunmadı.





PAYLAŞ