Apple, Samsung ve LG'ye dava açıyor - Haberler - indir.com

Apple, Samsung ve LG'ye dava açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-21 16:52:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en büyük markalarından olan Apple, Android  telefon pazarındaki bütün markalara karşı tek başına kafa tutmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Apple' nin gelecekte tanıtılacak ürünlerinde kullanılacak ekranları için Kaliforniya' da bir microLED üretim tesisi kurduğu ortaya çıkmıştı. Apple adımını daha da ileriye taşıyarak ekran konusunda iddialı olan markalar Samsung ve LG şirketlerine savaş açacağa benziyor. Apple Güney Kore' de yaptığı 30' un üzerinde patent başvuruları ile MicroLED teknolojisi konusunda büyük şirketlerle daha büyük bir mücadeleye girecek.

Apple yapılan bu patent başvurularını kendi şirketi adına yapmadı. 2014 yılında kendisinin satın aldığı Güney Kore menşeili şirket Luxvue Technology adına bu patent başvurularını gerçekleştirdi. Kore' deki Fikri Mülkiyet Ofisinden yapılan açıklamada Apple' nin MicroLED teknolojisine yoğunlaşmasının asıl sebebinin Samsung ve LG firmalarından kaynaklandığını ifade etti.

Firmaların MicroLED teknolojisinin üzerinde yoğunlaşmasının bir sebebi var. Çünkü MicroLED teknolojisi tüm dejavantajları yok ederek daha parlak ekran, canlı renkler , güç tüketiminin minimum seviyeye indirmesi gibi avantajlar sağlıyor. Samsung geçtiğimiz günlerde bir protatip ile bu konuda çalışmalarını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak bu teknoloji şu an için herhangi bir boyda ekran içinde üretilip telefon veya tablet tarzı cihazlara uygulanması mümkün değil. Teknolojinin gelişmesi ile MicroLED teknolojisini akıllı telefonlarımızda yerini alacak. Bu teknoloji savaşını hangi marka kazanacak hep beraber göreceğiz.





PAYLAŞ