Apple Podcast Analiz Uygulaması Beta Olarak Yayınlandı - Haberler - indir.com

Apple Podcast Analiz Uygulaması Beta Olarak Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-15 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2017 etkinliği ile Apple'ın bir podcast analiz servisi oluşturmak istediği açıklanmıştı. Bu söz konusu yeni servis ve kuruluş ile beraber poscast sahiplerinin içerikleri daha rahat bir şekilde analiz edilebilecek ve bu sayede performans takibi daha kolay bir hal alacak. Apple tarafından sunulması beklenilen bu servisin Beta sürümü bir süre beklentinin ardından kullanıma sunuldu. Ücretsiz olarak giriş yapılabilen bu servis Podcast kullanan kullanıcıların alışkanlık ve davranışlarını detaylı bir şekilde kullanıcılara sunabilecek.

İçerik sahipleri ise dinleyicilerin en fazla neye ilgi gösterdikleri gibi çeşitli istatistikleri görebilecekler. Bu nokrada ortalama tamamlanma süreleri, toplam dinlenme süresi ve cihaz başına dinleme süresi gibi bölümler içerik sahipleri tarafından incelenebilecek. Ayrıca Apple'ın bu yeni servisi dinleyicilerin ülkelere göre olan kırılımı üzerine bilgilerde verebilecek. Sadece iOS 11 ve iTunes 12.7 üzerinden alınabilecek olan veriler içerik sahiplerine gösterilecek.

Bu yeni Podcast analiz servisindan daha öncesinde içerik sahiplerinin dinleyicilerin alışkanlıkları ve istatistikleri ile alakalı bilgilere erişilemiyordu. Podcast yayıncıları sadece indirme ve dinleme rakamları gibi basit detayları görebiliyordu. Fakat bu yeni hizmet ile beraber artık destekleyen reklam verenler ve kullanıcılar için artık çok daha fazla bilgiye erişilebilecek. Bu uygulamanın yakın zamanda Beta sürümden çıkıp tam anlamıyla kullanıcılara sunulması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ