Apple Music Abone Sayısı 20 Milyonu Geçti - Haberler - indir.com

Apple Music Abone Sayısı 20 Milyonu Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Apple başkan yardımcısı Eddy Cue, Recode sitesi tarafından yapılan Recode Medya Konferansında bazı açıklamalarda bulundu. Eddy Cue, markanın çevrimiçi müzik dinleme servisi olan Apple Music hakkında bazı istatistiklerde bulundu. Apple Music'in abone sayısı hakkında rakam veren Eddy, toplam abone sayısının 20 milyonun üzerine oldukça fazla çıktığı ancak yinede bu başarının kendilerini tatmin etmediğini belirtti. Apple Music'i dahada geliştirerek dahada büyütme amaçlarının olduğunu belirten Cue, bu konu üzerinden yoğunlaşacaklarını belirtti.

Cue, devam eden açıklamasında Apple Music'in kendisini büyütmeye ve bu büyüme için hala yeterli alanın olduğunu belirtti. Ayrıca piyasada bulunan çevrim içi müzik dinleme servislere abone olan kullanıcıların sayısının 100 milyon civarlarında olduğunu belirtti. Ayrıca abone sayısı bu kadar fazla olsada müzik dinleyen insan sayısının bu rakamın katlarca üstünde olduğuda belirtilenler arasında. Başkan yardımcısı, abone rakamlarının ardından müzik sektörlerinde yaptıklar özel anlaşmalara dairde bazı açıklamalarda bulundu.

Albüm ve sanatçıların özel telif haklarını almanın promosyon olduğunu belirtsede bu durumun uzun vadedeki müzik piyasası için iyi olmayacağını belirtti. Apple ise Tidal gibi çevrim içi müzik servislerinin yaptığı abonelerini arttırma için özel anlaşmalarından yapmıyor. Apple özel anlaşmalar yerine sanatçıyla bire bir çalışarak albümü baştan sona yayınlama tercihini yapıyorlar.

Apple Music Abonesi Artıyor

Popüler çevrimiçi müzik dinleme servisi Apple Music'ın büyümesine baktığımızda ise Eylül ayı itibariyle 19 milyon kullanıcı seviyelerindeydi. Şimdi ise Aralık itibariyle bu kullanıcı rakamının 20 milyonlara ulaştığını belirten firma yaklaşık 2 ay gibi bir süreçte 20 milyon abone barajınıda aşmış oldu. Ancak Spotify seviyelerine gelmesi ve onu geçmesi için hala önünde oldukça fazla yolun olduğuda belirtilenler arasında. Apple bu durumlar ile ilgili çalışmalarını sürdürerek başarısını arttırmaya devam etmek istiyor.





PAYLAŞ