Apple Kimllik Bilgilerinizi Hedef Alan Dolandırıcılık Yöntemi - Haberler - indir.com

Apple Kimllik Bilgilerinizi Hedef Alan Dolandırıcılık Yöntemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-22 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tüm işlerim dijital ortama dökülmesi ile beraber modern teknoloji yardımı ile kötü yazılımlarda bir hayli türemeye başladı. Bu noktada kullanıcı güvenliği oldukça önemli bir unsur halini aldı. Bu noktada kullanıcı kimliklerini hedef alan saldırganlar için ise teknoloji devi Apple, iPhone serilerinde yeni güvenlik önlemleri almaya devam ediyorlar. Birçok çeşit kimlik avı ve dolandırıcılık yöntemi bulunduğundan ötürü herkes bu numaraları bilmiyor ve bu tuzağa düşebiliyorlar. Bizde sizlere bu içeriğimizde oldukça sık gözüken bir kimlik avı dolandırıcılık planını sizlere açıklayacağız.

Bu hafta başı ile Reddit üzerinde yapılan bir paylaşım ile beraber dolandırıcıların yeni bir tuzak yöntemi daha ortaya çıkmış oldu. Kimlik avı dolandırıcılığı noktasında bu gibi yöntemlerin varlığından öğrenerek birgün sizlere böyle bir içerik geldiği zaman tuzağa düşmemek için dikkat etmeniz gerektiğinizi belirtelim. Şimdi bu tuzağa gelecek olursak söz konusu iPhone kullanıcılarına iPhoneID'lerinin sürelerinin dolacağı çeklinde bir SMS gönderiliyor. 'Hizmetlerin ve uygulamaların kaybolmasını/silinmesini önlemek' için kullanıcılardan otorum açma ve kimlik bilgilerini girmeleri için bir bağlantı yolluyorlar. Bu noktada tuzağa düşen kullanıcılar bu bağlantıya basıyor ve gerekli bilgilerini kötü kişilere kaptırmış oluyorlar.

SMS ile iMesseage iletilerinin rengi aynı olduğu için birçok kişi bunu yanlış oluyor ve istedikleri bağlantıya bastığınızda bilgilerinizi girmeniz için bir ekran sizleri karşılıyor. Gireceğiniz bilgiler ise dolandırıcılar tarafından kayıt altına alınıyor ve hesabınızdaki verileri fidye karşılığı size geri vereceklerini ifade ediyorlar. Bu ve buna benzer dolandırıcılık yöntemlerinden kaçınmanızı ve çok dikkatli olmanızı öneriyoruz.





PAYLAŞ