Android Üreticileride Apple Gibi Eski Cihazları Yavaşlatıyorlar mı? - Haberler - indir.com

Android Üreticileride Apple Gibi Eski Cihazları Yavaşlatıyorlar mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-29 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde teknoloji sektörünün zirve isimlerinden olan Apple tarafından iPhone cihazların bilerek yavaşlatıldığına dair bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Bu söylentiler üzerine Apple ise bu durumu doğruladı. Bu durum sonrasında kullanıcılar tarafından yoğun bir eleştiri altına giren Apple'ın bu yaptığı işlemi Android telefon üreticileri de yapıyor mu soruları akıllara geldi. Apple, eski iPhone cihazları pil performansından ötürü cihaz performansını yavaşlattığını açıklamıştı. Yapılan Geekbench testleri ile eski ve yeni piller arasında modellerin performans farkı ortaya çıkıyordu.

Şirketin bilerek yaptığı bu durum sonrasında Android tarafında LG, Samsung, Motorola, HTC gibi şirketlere bu sorular iletildi. Bu noktada HTC ve Motorola cephelerinden cevap gelirken, şirketler batarya yaşı ve performansı için eski telefonlarının işlemci güçlerini ellemediklerini dile getirdi. Sony cephesinden henüz bir yanıt gelmezken, Samsung ise konuyla ilgili araştırma yaptıklarını dile getirdi. LG ve Google cephelerinden ise bu soruya herhangi bir yanıt gelmedi.

Apple'ın ise kullanıcıların en iyi deneyimi yaşayabilmesi adına ve cihazların ömürlerinin artışı için aldığı önlemlerden biri olarak gözüküyor. Bu piller zamanla performans kaybı yaşıyor ve şirket ise işlemci çekirdek hızını kısarak bataryaya binen yükü azaltıyor. Değişim kapsamında ise bataryası değişen modellerde doğal olarak bir performans artışı gözlemleniyor. Cihazın maksimum performansı için ise yeni bir batarya kullanılması gerekiliyor.





PAYLAŞ