Android Telefonda İşlemci Nasıl Hızlandırılır? - Haberler - indir.com

Android Telefonda İşlemci Nasıl Hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 16:25:27
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android akıllı telefonları çok yoğun bir şekilde kullanan kullanıcılar kimi zaman çeşitli yavaşlamalar ve takılmalar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunların nedeni olarak ise birçok etmen bulunmakta. Cihazdaki RAM yetersizliği, hafızanın oldukça fazla doldurulması ve aşırı uygulama yüklenmesi gibi başlıca nedenler bulunmaktadır. Diğer yandan telefon işlemcilerinin belli bir sınır ile çalışması gereken performansı tam anlamıyla alamamak demek oluyor. Bizde bu içeriğimizde Android derinliklerine inerek Android telefonda işlemciyi hızlandırmak için yapabileceğiniz bazı adımlardan bahsedeceğiz. Varolan işlemci hız frekansı üzerinde oynamalar yaparak cihazın biraz daha hızlanmasını sağlayabiliriz.

Android Telefonda İşlemci Nasıl Hızlandırılır?

İşlemci hızlandırma işlemleri ile beraber Android telefonunuz performans kazanacaktır. Ancak bu işlemler için ilk olarak Android cihazınızın rootlu yani root yetkisine sahip olması gerektiğini belirtelim. Diğer yandan yapacağınız işlemci hızlandırma sonucunda cihazda fazla ısınma görülebilir ve hatta frekansları çok abartırsanız işlemcide kalıcı hasarlara neden olabilirsiniz. Bu nedenden dolayı yapacağınız işlemler sırasında adımları iyi takip etmeniz ve herhangi bir sorunda tüm sorumluluğun sizin üzerinizde olduğunu unutmayınız.

  • Root erişimi sağladıktan sonra gerekli olan uygulamayı Google Play Store üzerinden indirmeniz gerekmektedir. Google Play Store'a girerek SetCPU for Root Users uygulamasını aratın ve cihazınıza yükleyin. Uygulamayı yükledikten sonra açın ve gerekli araç için Superuser erişim iznini veriniz.
  • Vereceğiniz bu izin ile beraber indirdiğiniz uygulama işlemcinizi tarayarak analiz edecek ve gerekli bilgileri karşınıza getirecektir. Gelen ekranda analiz sonrasında işlemcinizin maksimum ve minumum çalışabilecek değerleri gözükecektir.
  • Seçeceğiniz yeni frekans değerleri sonrasında telefonun stabil olacağından emin olmadan önce Set on Boot seçeneğini kesinlikle aktif etmeyin. Aksi halde cihaz donanımlarınızda hasarlara sebebiyet verebilirsiniz.
  • Diğer yandan yeni profiller ile beraber SetCPU uygulamasının çeşitli faktör ve senaryolar ile beraber hızı arttırıp düşürmesini sağlayabilirsiniz.

Daha önce işlemci hızınızı frenleme isimli bir rehber içeriği hazırlamıştık. Bu içeriğimizde ise sizlere telefonunuzu daha performanslı hale getirmek için işlemci hızınızı nasıl arttırabileceğinize baktık.





PAYLAŞ