Android Sürümlerinin Kullanım Oranları - Haberler - indir.com

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-20 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın popüler işletim sistemi olan Android ekosisteminde binlerce model ve marka akıllı telefon yer alıyor. Her üretici tarafından akıllı telefon modellerine Google'ın sunmuş olduğu Android sürümleri verilmeye devam ediliyor. Google ise bu noktada her yeni nesil sürümü ile daha stabil, özellikli ve güvenli platform için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde hali hazırda piyasada yer alan Android sürümleri olan Nougat, Marshmallow, Lollipop ve Oreo sürümleri ve diğer Android sürümlerinin piyasada yer alan Android cihazlar arasındaki kullanım oranlarını listeledik.

Google Play Store ziyaretçi sayısı tabanlı olarak alınan istatistikler doğrultusunda her ay olduğu gibi bu ay da Google tarafından Android kullanım istatistikleri açıklandı. Veriler doğrultusunda ilk dikkat çekene göre Android Nougat işletim sisteminin kullanım oranında bir artış gözlemleniyor. Bu doğrultuda Android 7.0 Nougat sürümü yavaşta olsa kullanım oranı yaygınlaşmaya devam ederken artık eski sürümlerden olan Gingerbread ve Ice Cream Sandwich sürümleri bu istatistiklerin dışında kalmaya ve tükenmek üzere olduğunu dile getirebiliriz. Android 7.0 ve 7.1 sürümleri ise toplamda yüzde 15.8 seviyesine ulaşmış durumda.

En güncel sürüm olan Android 8.0 Oreo ise henüz listeye giriş yapamamışken Oreo sürümü akıllı telefonlara ulaştırılmamış olmasından ötürü dağıtım rakamları henüz listeye yansımamış durumda. Listenin zirvesinde ise hala dünya çapındaki Android cihazlardaki yüzde 32.2'lik kullanım oranı ile Android Marshmallow 6.0 bulunuyor. Bu sürümü ise Lollipop 5.0 ve 5.1 sürümleri yüzde 28.8 oranları ile takip ediyor.





PAYLAŞ