Android O'nun Ön İzleme Sürümü Yayınlandı - Haberler - indir.com

Android O'nun Ön İzleme Sürümü Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-23 11:03:58
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google bilindiği üzere her yıl yeni bir mobil işletim sistemi sürümünü duyurmakta. Her yıl gelişmeye ve geliştirilmeye devam eden bu mobil işletim sistemi olan Android, çeşitli yeniliklere ve teknolojilere de açık bir şekilde piyasaya sunuluyor. Google haricinde yardımcı şirketlerde bu mobil işletim sisteminin gelişiminde yardım ederek katkı payı sağlıyorlar. İşte bu yeni işletim sistemi sürümü olan Android O sürümünün geliştirici ön izleme sürümü indirilebilir halde Google tarafından yayınlandı. İsminden de belli olacağı üzere bu ön izleme sürümü uygulama geliştiricileri için yararlı olacak.

Android O gelişticisi ön izleme sürümünün şuan için birçok hata ve bug içerdiğini ve sadece geliştiriciler için olduğunun altı çiziliyor. Bu yeni sistemin ön izleme sürümü Nexus P6, Nexus 5X, Google Pixel ve Google Pixel XL gibi cihazlara yayınlandı ve yüklenebilir durumda. Google Android O ön izleme sürümünün imaj dosyası ile beraber sürüm notları yayınlandı ve bu sayede yeni Android sürümün kullanıcılara hangi yenilikleri getireceği hakkında fikir sahibi olunmaya başlandı. Bu yeni versiyonda arka plan uygulamalarının kısıtlanmasına olanak sağlanacak ve bu sayede pil ömründe iyileşmeler beklenmekte.

Bildirim ekranı ve içeriğinde de bazı değişiklikler bulunuyor. Geliştirilmiş uygulama tanımlı kategoriler olarak da bilinen bu alanda farklı türde bildirimleri kontrol etme seçenekleri sunulacak. Ayrıca yeni ikon, görseller ve gruplandırma gibi araçlarda yeni eklenenler arasında bulunuyor. Diğer yandan kullanıcıların veri depolamasını güvenliğe alacak olan yeni bir otomatik doldurma uygulama program arayüzüde yeni işletim sistemi sürümü Android O ile beraber sunulmakta. Diğer yandan bir ekranda birden fazla uygulama çalıştırılabilme özelliğide bu yeni işletim sistemi ile geliyor ve yeni bir uygulama bindirme penceresinin olacağıda belirtilenler arasında.

Kullanıcının kişisel fikrine göre değişkenlik gösteren uyarlanabilir ikonlarda bu yenilikler arasında bulunuyor. Wifi ve Bluetooth seçenekleri için bu durum bulunurken geliştiriciler için renk yelpazeside bulunuyor. Android O'nun yayınlanan bu ön izleme sürümü ilk olarak geliştiricileri hedeflemekte. Final sürümünün ise önümüzdeki aylarda çıkarak akıllı telefon üreticilerine dağıtılması bekleniyor.





PAYLAŞ