Android O Sürümüyle Hangi Özellikler Gelecek? - Haberler - indir.com

Android O Sürümüyle Hangi Özellikler Gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-21 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Google, mobil işletim sistemi olan Android platformuna her yıl çeşitli yenilikler ekleyerek platformunu geliştirmeye devam ediyor. Her sene düzenlenen I/O etkinliği için bu yıl henüz iki ay gibi bir süre var. Son olarak Android Nougat 7.0 işletim sisteminden sonra bu etkinlik ile beraber Android O kodlu yeni nesil bir Android sürümün geleceği düşünülüyor. Bu Android O sürümünde hangi yenilikler olacak ve ne gibi detaylar belli sizler için ele alacağız. Ancak bu yeni versiyon işletim sisteminin son kullanıcı kitlesine ulaşması Sonbahar aylarını dahi bulabilecek. Geçen yılın Android sürümü için çıkan detay söylentileri yine bu zamanlarda çıkmış ve yeni sürüm için söylentilerde yine şu sıralar gelmeye başladı.

Google geçen yıl çıkarttığı Android N işletim sistemini bu çeşit söylentiler çıkmadan ön sürümü yayınlamıştı. Şimdi ise Hiroshi Lockheimer isimli bir kaynak tarafından yeni sürümün 'Oreo' kod ismiyle gözükmesi yeni nesil mobil işletim sistemi hakkında ipuçları veriyor. Kaynak haberine göre Android O ile beraber şu gibi özellikler bulunacak. Öyle ki Android O sürümü ile beraber Google, bu platformun bildirimler kısmında bazı değişikliklere gidiyor. Bildirimler panelinde uygulama ikon etiketleri ve görüntü içinde görüntü modu gibi çeşitli yenilikler olacak.

Diğer yandan Asistant entegreli akıllı metin seçimi, uyarlanabilir ikonlar, arka plan uygulamalarında kısıtlama, MediaRecorder API noktasında bazı iyileştirmeler ve yenilikler gibi birçok içeriği Android O sürümünde göreceğiz. Bu beklenen özelliklerin çoğunun gelmesine yüksek ihtimal düşünülüyor. Öyle ki uygulama ikon paketlerinden örnek verirsek, bu özellik iOS platformunda bir süredir mevcuttu. Görüntü içinde görüntü özelliği ise Samsung Galaxy serisi cihazlarda halihazırda bulunuyor. iOS 10 ile Apple'a Android O ile gelmesi beklenen arka plan uygulama kısıtlama özelliği gelmişti.

Android O işletim sistemi sürümü ile ilgili gelmesi beklenen özellikler şuan bunlardan ibaret. Yeni sürümün tanıtım tarihi yaklaştıkça, yeni nesil mobil işletim sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.





PAYLAŞ