Android Nougat Kullanım Oranları Google'ı Üzdü - Haberler - indir.com

Android Nougat Kullanım Oranları Google'ı Üzdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-10 16:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Google'ın mobil işletim sistemi olan Android sisteminin çeşitli sürümlerinin global'deki kullanım oranlarını zaman zaman resmi olarak paylaşmakta. Son açıklanan rakamlarda ise güncel Android sürümü olan Nougat'ın detaylı istatistikleri gözükmekte. Beliren rakamlara göre Nougat hala hedeflenen ivmeyi kazanamamış ve kullanım rakamı olarak düşüncelerden bir hayli geri kalmış gözüküyor. 6 Mart tarihi itibariyle Android Nougat işletim sistemi şuan piyasada kullanılabilir durumda.

Android 7.0 Nougat işletim sisteminin yayınlanma süresine bakıldığında yayınlandıktan aylar sonra hala bu rakamlarda olması analistleri oldukça şaşırttı diyebiliriz. Daha önceki sürümler gibi yeni Nougat'da oldukça yavaş olarak ilerlemeye devam ediyor. Öyle ki Şubat ayında kullanım yüzdesi 1.2 oranda olan Nougat işletim sistemi bir aylık bir dönemde yüzde 133 oranda artış göstererek oldukça etkiledi denilebilir. Zirvede ise Lollipop sürümü bulunurken Pazar payının yüzde 32.9'u Android 5.0 ve 5.1'den geliyor.

Marshmallow tarafında ise yüzde 31.3'lük kullanım oranı ile Lollipop sisteminin arkasında bulunuyor. Marshmallow kullanım oranı Şubat ayı içerisinde yüzde 30.7 iken oda artış sağlamış diyebiliriz. Çok kısa bir süre sonra ise Lollipop'un gerileyerek liderliği Marshmallo tarafından alınacağı düşünülüyor. Pazar'da yüzde 20.8'lik payı ile Android 4.4 KitKat bulunurken Jelly Bean ise yüzde 10.8 ile pazardaki yerini koruyor.

Fakat geçen hafta gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi 2017 ile yeni cihazların tanıtılması Nougat 7.0 kullanım oranının hızlanmasını sağlayacak gibi duruyor. Öyle ki birçok yeni amiral gemisi Android 7.0 ve 7.1 ile piyasaya giriş yaparak oranları yerinden oynatacak gibi duruyor. Bakalım Google'ın önümüzdeki aylardaki rapor istatistikleri ne durumda olacak göreceğiz.





PAYLAŞ