Android Mesajlar'a Birden Fazla Yeni Özellik Geliyor - Haberler - indir.com

Android Mesajlar'a Birden Fazla Yeni Özellik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-13 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iOS ve Android işletim sistemler arasında birçok fark bulunsa da bunlar arasında başlıca olarak bir iMessage uygulaması farklı yer alıyor. iPhone'un dahili mesajlaşma uygulaması olan iMessage ile kullanıcılar ücretsiz olarak birbirleri ile mesajlaşabiliyorlar. Android tarafında ise benzer uygulamalar bulunsa bile sistemin resmi uygulaması olan Android Mesajlar uygulaması için birçok yeniliğin ve değişikliklerin olacağı ortaya çıktı. Google daha öncesinde iMessage ile rekabete girmeye çalıştı ancak bir türlü başarılı olamamıştı.

Özellikle Android tarafında Google Hangouts gibi birçok farklı alternatif olduğundan ötürü bir türlü yükselişi kendi uygulamasında gerçekleştiremedi. Şimdi ise Android Mesajlar uygulamasının son versiyonunda ortaya çıkan kodlarda önemli yeni özelliklerin olduğu gözüküyor. Bu noktada başlıca gelen yeniliklerden biri olarak artık Android Mesajlar uygulaması Web üzerinden kullanılabilecek. Tarayıcı uzantısı ile gelmesi beklenen bu özellik WhatsApp'ta olduğu gibi QR kod taratarak kullanılabilecek.

Gelen bir başka özellik ile beraber ise kullanıcıların Wifi üzerinden mesaj gönderebilecekleri sağlanacak. iMessage tarafından uzun süredir bulunan bu özellik ile herhangi bir operatöre bağlı kalmayarak mesaj göndermeleri mümkün olacak. Ayrıca uygulamanın ödeme sistemleri üzerinde de çalışmalar gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bu noktada uygulama üzerinde kolay para gönderme yöntemlerinin de entegre edilmesi bekleniyor. Şuan için henüz ortaya çıkan bu özelliklerin yakın zamanda resmi olarak gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ