Android Cihazınızı Hızlandırmak için Uygulanabilecek Basit Yöntemler - Haberler - indir.com

Android Cihazınızı Hızlandırmak için Uygulanabilecek Basit Yöntemler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-24 01:32:25
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlar zamanla hafızasının dolmasıyla ya da işlemci gücünün zayıflamasıyla birlikte ilk haline göre daha yavaş işlem yapmaya başlıyor. Bu durum kullanıcıların en rahatsız olduğu problemlerden birisidir. Web sitesinde gezinirken ya da cihazınızdaki dosyaları açarken, beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu durumla, cihazını en az bir yıldır kullananlar da karşı karşıya geliyor. Cihazınızda yapacağınız küçük çaplı değişikliklerle, bu soruna çözüm üretmeniz mümkün. Akıllı telefonunuzun performansını arttırmak için yapılabilecek değişikliklerden bazıları şöyle sıralanabilir;

Başlatıcınızı değiştirin

Android cihazda otomatik olarak yüklü olan başlatıcılar, cihazın maksimum özelliklerini teşhir edecek şekilde hazırlanır. Bu nedenle Play Store üzerinden farklı bir başlatıcı indirip kullanabilirsiniz. Play Store'da en çok önerilen başlatıcılardan birisi de Nova Launcher olarak biliniyor.

Antivirüs yazılımlarını cihazınızdan kaldırın

Eğer PlayStore ya da bilinen diğer nitelikli uygulama mağazalarından program indiriyorsanız, antivirüs yazılımı kullanmanıza gerek kalmaz. Bu yazılımlar cihazı yavaşlatır bu nedenle silmek, telefonunuzu rahatlatır.

Ana ekranınızı düzenleyin

Hem cihazınız hem de RAM konusunda yavaşlıktan şikayet ediyorsanız, ana ekranınızda bulunan kalabalıklıktan kurtulun. Ana ekranda birkaç uygulama dışında bir şey olmazsa, cihazınızın hızlanmasına yardımcı olmuş olursunuz.

Tarayıcınızı Değiştirin

Android'lerde yüklü olan tarayıcı Chrome oluyor fakat Chrome telefonunuzun hızını olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine Opera gibi tarayıcıları tercih ederek cihazınızı hızlandırabilirsiniz.

Sık kullanmadığınız uygulamaları silin

Cihaza çok fazla uygulama yüklenmesi ve hafızanın zorlanması da cihazı yavaşlatan etmenlerden birisidir. Bunun için, sıklıkla kullanmadığını uygulamalarınızı cihazdan kaldırmanız gerekebilir.





PAYLAŞ