Android 7.1.1 Güncellemesi Dağıtılmaya Başlanıyor - Haberler - indir.com

Android 7.1.1 Güncellemesi Dağıtılmaya Başlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-07 10:27:07
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın Android versiyon güncellemeleri peş peşe geliyor diyebiliriz. Henüz Android 6.0 Marshmallow bile almayıp bekleyen cihazlar var iken bile, Google cihazlarına Android 7.1.1 güncellemesi vermeye hazırlanıyor. Hali hazırda Google Pixel telefonları kutudan Android 7.1 ile çıkıyor. Nougat adına ufak bir güncelleme sayılan bu durum, bazı özellikleride kullanıcılara sunuyor. Fakat firma Android 7.1.1 sürümünü daha fazla akıllı telefona vermeye başlıyor.

İlk güncelleme paketinde Nexus5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel XL, Pixel, Pixel C, Nexus Player ve Nexus One cihazları bu kapsamda Android'in en yeni olan sürümü Android 7.1.1 sürümüne kavuşacak. General Mobile 4G modelinede Android'in en yeni sürümü gelecek olması ülkemizdeki kullanıcıların da yeni güncellemeden yararlanabileceği anlamına geliyor.

Android 7.1.1 ile gelecek en önemli özelliklerden biri ise 'resim klavyesi' oluyor. Bu klavye sayesinde kullanıcı herhangi bir sohbet uygulamasında iken, uygulama dışına çıkmadan karşı  tarafa resim veya GIF göndermek mümkün olacak. Yapılan açıklamaya göre bu özellik Google'ın resmi uygulamaları olan Hangouts ve Allo uygulamalarında geçerli. Ancak ilerleyen dönemlerde gelen güncellemeler ile bu özellik diğer sohbet uygulamalarında da kullanılabilir olacak.

Ayrıca Google, her Android sürüm güncellemesi ile beraber emojilerde değişikliğe giderken, bu sefer geniş bir emoji çeşitliliği kullanıcılara sunacak. Ayrıca Pixel cihazlarda bulunan uygulama kısayolu özelliği bu güncelleme ile cihazlara verilirken, emoji noktasında mesleklere yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Diğer yandan Android 7.1.1 ile Apple'da gördüğümüz 3D Touch özelliğide geliyor. Yani bir uygulamaya bastığınızda açılan ufak bir menü ile direkt olarak kısayol bir işlem gerçekleştirebileceksiniz.

Diğer akıllı telefon markalarının amiral gemileri ise güncelleme noktasında henüz bir açıklama yapmış değil. Bakalım ilerleyen günlerde Android 7.1.1 güncellemesi hangi cihazlara ne zaman gelecek göreceğiz. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre, Android Nougat kullanımı piyasada %0.4 iken en çok kullanılan sürüm ise Android 5.0 Lollipop sürümü oluyor. Toplamda %34'lük bir kullanım dilimine sahip Lollipop sürümünün arkasında %26.3 ile Android 6.0 Marshmallow sürümü bulunuyor.

 





PAYLAŞ