Android 7.1 güncellemesi Nexuslara geliyor! - Haberler - indir.com

Android 7.1 güncellemesi Nexuslara geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-29 02:24:51
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım
Android'in en güncel sürümü Android Nougat'ın yeni sürümü 7.1 Google'ın Nexus cihazlarına 6 Aralık'ta genel kullanım için yayınlanacak. Güncellemeler 2 hafta kadar sürebilir.

Geçtiğimiz ay Android 7.1 Nougat sürümü duyurulmuştu. Şimdi ise Google'ın Nexus modelleri için Aralık ayı başında yayınlanacağı duyuruldu.  Vodafone Avustralya'dan sızan bilgiler Nexus 6P için 6 Aralık tarihinde Android 7.1.1 sürümünün yayınlanacağını gösteriyor. 650MB boyutundaki güncelleme güvenlik güncellemeleri de içeriyor. Güncellemenin uyumlu tüm cihazlara(Nexus modelleri) gelmesi 2 haftayı bulabileceği belirtiliyor.

İddiaya göre ilk 3 gün seçilmiş 10.000 telefon güncellemeyi alacak, 4. gün ile 13. gün arasında ise kullanıcı havuzundan seçilmiş kullanıcılara manuel kontrol etmeleri şartıyla sunulacak. 14.gün ve sonrasında ise tüm kullanıcılara otomatik güncelleme imkanı sağlanacak. Android 7.1.1 Geliştirici Ön İnceleme sürümü Nexus 6P ve Nexus 5X modelleri için hali hazırda sunulmuş durumda.

Peki Yeni Android sürümü beraberinde neleri getirecek'

3D Touch benzeri uygulama kısayolları:  Apple'ın 3D Touch ile sunduğu bu kısayol özelliğinin bir benzeri Android 7.1 ile Android ekosistemine de gelecek. Kullanıcılar uygulamaya basılı tuttuklarında uygulama kısayollarına erişerek uygulamayı açmadan hızlı bir şekilde işlem yapabilecek. Tabii mevcut Android telefonların çoğunluğu Force Touch ya da 3D Touch teknolojisine sahip olmadığı için burada uygulamaya ne kadar sert dokunduğunuzun bir önemi yok.

Google'ın yeni akıllı asistanı: Google Asistan: Android 7.1 işletim sisteminin Android ekosistemine kazandıracağı diğer önemli bir yenilik ise Google'ın yeni sesli asistanı Google Asistan olacak. Klasik "Ok Google" ila dahil sesli komut özelliğine göre çok daha gelişmiş bir sesli asistan olacak Google Asistan; Apple'ın Siri'si ve Microsoft'un Cortana'sına kafa tutmaya geliyor.

Dahili klavye geliştiriliyor: Android 7.1 işletim sistemiyle birlikte saf Android arayüzünün klavyesi de geliştiriliyor. Klavye görsel desteğini arttırırken artık özelleştirilmiş emojilerin yanı sıra. GIF formatındaki görselleri de kolaylıkla mesajlaştığınız kişiye dahili Android klavyesi üzerinden gönderebileceksiniz.

Depolama alanı yöneticisi uygulaması eklenecek: Bildiğiniz gibi üçüncü parti geliştiriciler tarafından yapılan uygulamalar sayesinde telefonunuzdaki gereksiz dosyaları tespit ederek temizleyebiliyor ya da belleği boşaltma gibi çeşitli fonksiyonları yerine getirebiliyordunuz. Artık Android 7.1 ile gelecek dahili uygulama sayesinde harici bir uygulama ihtiyacı duymadan basit bir şekilde depolama alanınızı yönetebileceksiniz.

Daydream VR platformunu destekleyecek: Android 7.1 işletim sistemiyle birlikte artık Google'ın yeni Daydream View isimli sanal gerçeklik gözlüğüyle çalışacak Daydream VR platformu da desteklenecek. Ancak ilk bilgilere göre mevcut piyasadaki cihazlar bu güncellemeyi alsa da Daydream VR'ı desteklemeyecek ve yeni üretilecek telefonlarda üreticilerin telefona Daydream VR desteği kazandırması gerekecek.

 





PAYLAŞ