Akıllı Telefon Kamerası İle Dil Çevirisi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Akıllı Telefon Kamerası İle Dil Çevirisi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlarımız için geliştirilen uygulamalar her yıl dahada ileriye giderek kullanıcı hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Her konuda çeşitli işlevlere sahip birçok uygulama bulunurken bazı uygulamalar kimi zaman hayat kurtarıcı özelliğe sahip olabiliyorlar. Örnek olarak gittiğiniz bir yurtdışı gezisinde diliniz yok ise yabancı bir dildeki menüyü veya bir tabelayı anlık çevirmek için çok yararlı uygulamalar bulunmaktadır. Bu rehber içeriğimizde ise Akıllı Telefon Kamerası ile Anlık Çeviri yapmak için gerekli olan bazı uygulama ve aşamalardan bahsedeceğiz.

Bu sayede akıllı telefon kamerasını kullanarak bir tabela, kullanım klavuzu yada bir yabanci dildeki içeriği anlık olarak çevirerek anlayabileceğiz. Ülke dışında daha çok işinize yarayacak bu özelliklere detaylıca bakacaz. Şimdi gelin akıllı telefon kamerası ile anlık çeviri yapabileceğiniz uygulamalara geçelim.

Akıllı Telefon Kamerası İle Anlık Dil Çevirisi Yapmak

Hem Android hem de iOS platformu için sizlere ilk olarak Google'ın resmi dil çeviri sercisi olan Google Translate'ın mobil uygulamasını önerebiliriz. Uygulama her iki platformun marketlerinde ücretsiz olarak bulunuyor ve indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama içerisine girdiğinizde ise ilk olarak ana dilinizi seçin ve çeviri yapacağınız ikinci bir dili seçin. Seçim işlemler sonuncunda Finished diyerek ayarları bitirin.

  • Çeviri panelinin arayüzünde çeşitli simgeler ve ibareler bulunmakta. Bunlardan kamera ikonuna dokunun ve çevirmek istediğiniz yabancı dilin bulunduğu alanı fotoğraflayarak çekin.
  • Çektiğiniz resimdeki yabancı kelime anlık olarak çevirilecektir.

Microsoft Translator

Yine Google Play Store üzerinden yükleyebileceğiniz bu uygulama tamamen ücretsizdir. Uygulamayı yükleyin ve açtıktan sonra Continue diyerek devam edin. Sıradaki adımda konum bilgisi izini isteyebilir, onay veriniz.

  • Sıradaki ekranda kamera arayüzü açılacaktır ve yabancı kelimenin bulunduğu alanın fotoğrafını çekin.
  • Fotoğrafı çektikten sonra ilgili kelimenin hangi dile çevileceğini seçin ve otomatik olarak çevrilecektir.




PAYLAŞ