AirPods'un Şarj Kutusundaki Ani Pil Boşalma Sorunu ve Çözümü - Haberler - indir.com

AirPods'un Şarj Kutusundaki Ani Pil Boşalma Sorunu ve Çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-09 13:25:26
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

AirPods, kullanıcıların büyük bir çoğunluğu tarafından tatmin edici olarak karşılandı ancak bazı kullanıcılar için durumların iyi olmadığı belirtiliyor. Bazı AirPods kullanıcıları, ani pil boşalma sorunları ile AirPods'un şarj kutusundan şikayetçiler. Bu sorundan muzdarip olan kullanıcıların bir kısmı kendi çözüm yollarını bulurken bir kısmı da direk Apple Destek ile sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Bir Redditor, geçen hafta sonu AirPods'un şarj edilebilir şarj kutusunun ani pil boşalma sorunun nasıl düzeltileceği ile ilgili bir yazı paylaştı. Yazıda, AirPods'un tamamen sıfırlanması ve iOS cihazına yeniden bağlanması ile şarj kutusunun normal pil durumuna döndüğü ve ani pil boşalma sorununu gittiği belirtiliyor. Ne yazık ki kimi kullanıcı için bu çözüm yolu işe yaramıyor. Bu durumdaki kullanıcılar ise Apple Store veya Apple Premium Reseller'in yolunu tutmak zorundalar.

Apple'ın sorunu çözmek için soruna yaklaşımı ise AirPods'un yazılımının sıfırlaması ile kalıyor. Bu da şirketin gelecekte AirPods için bir yazılım güncellemesi yayınlayarak sorunu çözebileceğini gösteriyor. Bu güncelleme ise sessiz sedasız gerçekleştirilecek. iOS 10.1 ile Apple Pencil kullanıcıları bazı bağlantı sorunlarından şikayetçilerdi. Şirket bu sorunları daha sonra yayınladığı iOS sürümleri ile otomatik olara çözdü. Muhtemelen AirPods için de benzer bir durum söz konusu olacak.

Yani bir AirPods kullanıcısıysanız ve şarj kutunuzda ani pil boşalma sorunu varsa sıfırlama yaparak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer bu sorununuzu çözmez ise Apple Destek ile görüşebilir veya gelecekteki iOS 10.2.1 güncellemesini bekleyebilirsiniz.

Apple Store yetkililerinin de batarya problemli AirPods'a yaptıkları şey cihazı sıfırlamak. Cihazı sıfırlayıp tekrar iPhone ile eşleştirince batarya problemi ortadan kalkıyor. Bu sorun bu şekilde çözülebildiğine göre muhtemelen yazılımsal.





PAYLAŞ