Apple’ın akıllı saati Apple Watch, pek çok özelliği sunarak, kullanıcılara imkan sağlıyor. Peki, Apple Watch’ta ekran görüntüsü nasıl alınır? İşte detaylar.

Tabletlerin yanı sıra akıllı telefonlarda ekran görüntüsü almak her ne kadar kolay olsa da Apple Watch gibi farklı cihazlarda bu işlemleri yapmak çok kolay değil ve çok bilinmiyor. Özellikle Apple Watch Series 4 ile birlikte daha çok genişleyen ekran, kullanıcıların saati çok daha etkin kullanmasını sağlıyor. Bu bakımdan Apple Watch ekran görüntüsü alarak, saatinizi çok daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı? 

Apple Watch için Apple tarafından geliştirilen işletim sistemi watchOS için yapılan geliştirmeler ile birlikte mümkün duruma gelen Apple Watch ekran görüntüsü alma için kolay bir yöntem bulunuyor. Fakat bu özelliğin kullanılabilmesi adına öncelikli olarak saat ayarlarından etkin hale getirilmesi gerekiyor. Çoğu kullanıcı bu durumu bilmediği için ise Apple Watch ekran görüntüsü alma noktasında zorluk yaşıyor. 

Apple Watch Series 4 Diğer Modeller ile Karşılaştırıldı

Apple Watch ekran görüntüsü alma işlemi

Apple Watch ekran görüntüsü almak adına kişilerin yapması gereken işlemler şöyle;

Saatin bağlı olduğu telefondaki Watch uygulamasını açın.

1 1547731494

Uygulamanın ayarlar bölümüne geçiş yapın.

2 1547731593

Buradan Genel bölümünde yer alan ekran görüntüsünü etkinleştir ayarlarını etkin hale getirin.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Apple Watch ekran görüntüsü almak adına gerekli izinler verilmiş olacaktır. Kullanıcıların ekran görüntüsü alma kadına Apple Watch’ta yapması gereken işlem ise ekran görüntüsü alınmak istenen ekranı açtıktan sonra Dijital Crown ve altında yer alan düğmeye aynı anda basmaktır.

awatcj 1547731716

Apple Watch’taki ekran görüntüsü nereye gidiyor?

Belirtilen şekilde kolayca alabileceğiniz ekran görüntüleri için son olarak dikkat edilecek bir detay daha var. Saatin ekranı ve düzenlemelere yönelik kapasitesi düşük olduğu için fotoğraflar telefona gönderiliyor. Ekran görüntüsü bölümüne aktarılan bu fotoğrafları telefonunuzdan yönetebilir, paylaşabilirsiniz. Özellikle saatte gördüğünüz ve kaçırmak istemediğiniz anlık görüntüler için oldukça pratik bir yöntem olan ekran görüntüsü, sizin için de bu konuda avantaj sağlayacak. 

Apple Watch 4.Nesil Modeller Bir Sorun İle Gündemde

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir