Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı? - Haberler - indir.com

Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 09:46:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

12 Eylül ile beraber Apple’ın gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber yeni birçok ürünün gördük. Yeni iPhone cihazları tasarım çizgisi noktasında iPhone X ile benzerlik gösterdiği için çok da fazla heyecan uyandırdı diyemeyiz. Ancak yeni Apple Watch 4 serisi özellikle sunmuş olduğu yeni teknolojik özellikler ile oldukça dikkat çekmeyi başardı. Birçok ülkede ön siparişe açılan yeni saat serisi bir önceki nesil olan Apple Watch Series 3’e göre neler sunuyor bu rehberimizde karşılaştırma yapacağız. Aralarında fiyat farkı olduğu için Apple Watch 3 ve Apple Watch 4 alma kararsızlığında kalan kullanıcılar için gelin modellerin oluşturduğu farklar neler göz atalım.

Watch Series 4 ve Watch Series 3 Arasındaki Farklar

Ekran

iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?

İki model arasındaki en bariz fark ekran noktasında başlıyor. Bu kısımda yeni Series 4’ün ekran paneli önceki nesil Series 3’e göre yüzde 35 daha büyük durumda. 42 mm Apple Watch Series 3 tam 740 mm karelik bir görüntü sunabilirken, 44 mm’lik yeni Apple Watch 4 modeli 977 mm kare görüntüleme yüzeyi kullanıcılara sunabiliyor. Bu durumda ise 44 mm’lik yeni Watch 4 modeli 42 mm’lik Series 3 cihazına göre yüzde 32 daha büyük bir saat olmayı başarıyor.

Küçük olan 38 mm’lik modellerde ise yine Series 3’e göre yeni Series 4’ün yüzde 35’lik daha büyük bir saat olduğu ortaya çıkıyor. Yeni Watch 4 Series ayrıca oval ekran köşelere sahip olarak ince çerçevesi ile farkını konuşturuyor. Series 3 312 x 390 ekran çözünürlüğü sunabilirken, Watch Series 4 ise 368 x 448 ekran çözünürlüğü sunuyor.

İşlemci

Saatlere güç veren işlemcilere gelecek olursak yeni Series 4 modelinde 64 bit mimarili çift çekirdek destekli S4 işlemcisini görüyoruz. Bu işlemci S3 işlemcisine göre iki kat daha hız ve performans hedefliyor. Yeni işlemcilerin günlük kullanımında ise çok büyük farkların olmadığını ifade edebiliriz.

Kadran Detayları

Yeni büyüyen Watch 4 Series saatler ile kadranlarda yenilenmiş olarak geliyor. Yeni saat kadranları ile yeni komplikasyonu konumlandırma mümkün olabiliyor. Diğer yandan büyüyen ekran sayesinde cihazın daha keskin bir görüntüye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Series 4 ailesinde artık ateş, sıvı metal, buhar ve su gibi yenilikçi kadranlar sunuluyor.

Yeni Sağlık Uygulaması

Apple yine bir ilki gerçekleştirerek bir giyilebilir teknolojisinde EKG çekim yapabilen teknolojiyi sunmuş oldu. Artık yeni Apple Watch Series 4 ile beraber kullanıcılar EKG bilgilerini çekebilecekler. Saate yerleştirilen elektrotlar sayesinde kalp atış hızı sensörü devreye girecek ve 30 saniye içerisinde EKG çekimi yapılabilecek. Digital Crown kısmına parmak ile 30 saniye dokundurduklarında uygulama hızlıca devreye girerek çekimi gerçekleştirecek.

Uygulama o esnada kalp atışında tespit edeceği sorunları kullanıcılara aktaracak ve iOS sağlık uygulaması ile eş zamanlı bir şekilde çalışabilecek.

Her iki akıllı saate alanlarında oldukça güçlü olmayı başarıyorlar. Çeşitli farkları bulunan saatlerin ana farkları bunlardan ibaret durumda.


Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli OlduApple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu

PAYLAŞ