Tinder “Panik Butonu” ile kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak - Haberler - indir.com

Tinder “Panik Butonu” ile kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 17:49:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler arkadaşlık uygulamaları arasında yerini koruyan Tinder'a büyük bir yenilikle panik düğmesi geliyor.  Tinder, randevu esnasında kendisini tehlikede hisseden kullanıcını bu düğme ile polise yönlendirecek. Yeni özelliğin Ocak ayının sonunda ABD'de kullanıma gireceği tahmin ediliyor. 

Dünyanın en popüler arkadaşlık uygulaması arasında kendine oldukça iyi  bir yer edinen Tinder, yeni bir özellik üzerinde yoğun çalışmalar sürdürüyor. Randevu esnasında kendisini tehdit altında hisseden kullanıcı, uygulamaya eklenecek olan panik düğmesini kullanarak polise haber vererek güvenliği sağlayacak.

Fortine ve TikTok’dan yeni oyun etkinliğiFortine ve TikTok’dan yeni oyun etkinliği

Panik düğmesi Tinder'ın şirket ortağı Match Group tarafından Noonlight isimli bir uygulamada deneniyor. Bu uygulama, herhangi bir güvenlik kaygısı durumunda kullanıcının konumunu tespit ediyor ve yetkilileri durumdan haberdar ediyor. Match Group CEO'su Many Gingsberg, arkadaşlık uygulaması işini "bir anne gibi" yürütmek gerektiğini söyledi. Gingsberg'ün de 21 yaşında bir kızı olduğu belirtiliyor.

Panik düğmesi diğer uygulamalarda da olacak

Tinder

Wall Street Journal'da bulunan habere göre bahsedilen özellik, Ocak ayının sonunda ABD'deki kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bahsi geçen özelliğin İngiltere'de ve dünyanın geri kalanında ne zaman piyasaya çıkacağı ve çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor.

Gingsber, bilhassa kendi platformlarının güvenlik meseleleri hakkında çok düşündüğünü ve kötü davranışları minimum seviyeye indirebilmek için çabaladıklarını sözlerine ekledi. "Kullanıcılara yapacakları çok sayıda şey söylüyoruz" diyen Match Group CEO'su, onlara yapacakları şeylerin ötesinde araçlar sağlayabilmelerinin de gerektiğini belirtiyor.

Kullanıcıların randevularından önce, randevu zamanı ve yeri gibi bilgileri de sisteme ekleyebileceklerini vurguluyor. Match Group'un aynı özelliği gelecek aylarda diğer arkadaşlık uygulamalarına da ekleyeceği belirtilenler arasında. Şirketin bu panik düğmesi için yapmış olduğu yatırım bilinmiyor.

Başka şirketler de eleştiriliyor

Tinder, sıklıkla kötü niyetli kullanıcıları takip etmemesi ile suçlanıyor. Tinder uygulamasıyla ilişkili olduğu iddia edilen cinsel saldırı ve diğer suçlar da Tinder'a yönelik endişeleri artırıyor. Uber, Airbnb, Care.com ve başka bir dizi çevrimiçi platform da kullanıcılarının güvenliğini yeterindce sağlayamamakla suçlanıyorlar ve yeni adımlar atacaklarını açıkladılar.

Daha öncesinde Tinder'ın kötü kişilerden korunma stratejisi, mesaj ve fotoğraflarda saldırgan unsurları tespit edecek editörler ya da makine öğrenme uygulamaları geliştirmekten ibaretti. Tinder'ın CEO'su Elie Seidman yeni özellikle birlikte insanların kendilerini daha güvende hissedeceklerini ve bu özelliğin caydırıcı olacağını ileri sürüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ