Snapchat'te yüzde 13'lük büyüme! - Haberler - indir.com

Snapchat'te yüzde 13'lük büyüme!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-24 12:00:13
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Perşembe günü Snapchat, ikinci çeyrek kazançlarını açıkladı. Açıklamaya göre şirketin gelir ve kullanıcı alanındaki büyümeleri tüm beklentileri aştı. 

Snapchat pandemi ile birlikte ciddi bir yükseliş içerisine girmeyi başardı. Özellikle geçtiğimiz yıl açıklanan zarar ile birlikte işlerin çok fazla yolunda olmadığı görülen Snapchat’te zararın yüzde 53’ü son çeyrek itibariyle karşılandı. Önceki yıl 326 milyon dolarlık zarar açıklayan şirket, 2021’nin ikinci çeyreği itibariyle zararın yüzde 53'ünü karşılayarak zararı 152 milyon dolara indirdi. 

Snapchat yeni bir özelliğini duyurduSnapchat yeni bir özelliğini duyurdu

Borsada yüzde 16’lık yükseliş yaşandı!

Snapchat tarafından yapılan açıklamaların ardından borsada işlem gören hisselerde %16'lık bir artış görüldü. Özellikle şirket tarafından gelir, kullanıcı büyümesi ve kazanç alanlarındaki tüm beklentilerinin aşılması, şirket için tüm senaryoları pozitif hale çevirdi.  Yapılan açıklamada dikkat çeken detaylardan birisi ise Apple'ın yaptığı son güncellemeden şirketin etkilenmemiş olmasaydı. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket işletme sorumlusu Jeremi Gorman, “Bu, bize reklam verenlere geçişte gezinmek için daha fazla zaman verdi. Ancak aynı zamanda bu değişikliklerin etkilerinin başlangıçta beklediğimizden daha geç olacağı anlamına geliyor.” dedi.

Kullanıcı sayısı arttı

2021 yılının 1. çeyreği itibarıyla Snapchat'teki aktif kullanıcı sayısı 280 milyon olarak açıklanmıştı. İkinci çeyrekte yüzde 5’lik bir büyüme yakalayan platform, 293 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu rakam aynı zamanda 1 yıl önce açıklanan günlük kullanıcı sayısına göre de ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. 2020 yılının aynı döneminde yapılan açıklamalarda sistemin 238 milyon günlük kullanıcıya sahip olduğu belirtilmişti. Bu doğrultuda Snapchat bir yıllık süre içerisinde kullanıcı sayısında yüzde 23'lük bir artış elde etti. 

3. çeyrek için temkinli

Snapchat'in mevcut raporunda 3. çeyreğe dair öngörüleri de yer aldı. Özellikle iOS platformunda yaşanan değişikliklerin etkisinin üçüncü çeyrekte görülmesi bekleniyor. Bu bakımdan ikinci çeyrek çok etkileyici rakamların elde edilmesini sağlasa da yeni çeyrek raporu ile birlikte Snapchat verileri düşüş gösterebilir.

Şirketin üçüncü çeyrekte covid-19 vakaları ile ilgili endişelileri de bulunuyor. Bu bakımdan mevcut tablo ve beklentiler, üçüncü çeyrekte çok fazla umut vermiyor. Snapchat’in üçüncü çeyrekte yaklaşık 301 milyon DAU’ya ulaşması bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ