Online video izlemek hangi serviste ne kadar kota yer? - Haberler - indir.com

Online video izlemek hangi serviste ne kadar kota yer?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 15:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Video izlemek, insanların zaman zaman farkında olmadan fazladan telefon faturası ödemek zorunda kaldığı etkinliklerden birisi. Bu nedenle de kişilerin video izlemenin ne kadar veri kullandığını bilmesi, çoğu zaman hayat kurtarıcı olabilir. Bir sonraki faturanızda video izlemenin ne kadar fazla veri kullandığını bilmek, kötü bir sürpriz olacaktır. peki, online video izlemek hangi serviste ne kadar kota harcıyor?

YouTube

Video izleme konusunda en popüler sitelerden birsi olan YouTube, 480p çözünürlükte (standart tanım) 562.5MB veri/saat harcıyor. Saniyede 60 kare çözünürlükten daha yüksek çözünürlükte video izlemek istiyorsanız1080p için 1.86GB/saat gibi yüksek bir kota harcamanız gerekecektir.

Youtube'ta video keşfetmek daha kolay olacakYoutube'ta video keşfetmek daha kolay olacak

YouTube Premium, Türkiye'de kullanıma açıldı

Netflix

Netflix, dünyanın en popüler akış servislerinden birisi durumunda. üstelik son dönemlerdeki artan popülerliği göz önünde bulundurulduğunda veri kullanımı da merak uyandırıyor. Son verilere göre Netflix'te yüksek hızda internete sahip olmayan kullanıcı sayısı 130 milyon. Bu nedenle de tıpkı YouTube'da olduğu gibi uygulama içerisinde farklı kalite seçenekleri sunuluyor. Netflix'in kendi verilerine göre, standart tanımdaki bir saat video akışı yaklaşık 1 GB veri kullanıyor. Yüksek tanımlı video izlemek ise bu sayının 3GB'a yükselmesine neden oluyor. Eğer ultra yüksek çözünürlükte bir içerik izlenecekse saatlik veri tüketimi ise 7GB'a kadar çıkabiliyor. Netflix'te varsayılan olarak, hesabınız bağlantınız için en uygun çözünürlüğü otomatik olarak seçecek şekilde ayarlanmış durumda. Bu bakımdan eğer özel bir ayar yapmak istiyorsanız seçim yapmanız da gerekiyor.

Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?

Amazon Prime

Amazon Prime, birçok Amazon hizmetinden sadece birisi. 2006'da yayına giren servis 2011 itibari ile popüler hale geldi. Servis masaüstü kullanıcılarına üç farklı çözünürlük sunuyor. 480p çözünürlükte tüketim saatte 800MB. HD'de ise saate 2GB veri kullanılıyor. eğer ultra yüksek çözünürlük imkanınız varsa 6GB veri kullanımını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Uygulama dahilinde mobil kullanıcılar için Veri Tasarrufu seçeneği de mevcut.

Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?

Hulu

Türkiye'de çok popüler olmasa da Avrupa ülkeleri arasında oldukça popüler olan Hulu, canlı akışlar için de tercih edilen yerler arasında. Ayrıca özel TV programları için de yine servis kullanılıyor. Hulu’nun video izleme sırasındaki veri kullanımı, Netflix ve Amazon Prime'a göre daha düşük. Standart tanımda 680MB / saat, 720p çözünürlükte 1.3GB, 1080p çözünürlüğünde ise 2.7GB kullanım bulunuyor.

Spotify

Spotify bir müzik yayını hizmeti olarak bilinse de 2016 yılının ortasından bu yana, aynı zamanda belirli pazarlarda video hizmeti de sunuluyor. Ne yazık ki, şirket video hizmetinin ne kadar veri kullandığı konusunda bugüne kadar veri sunmuş değil. Buna rağmen incelemelere göre bir saat yayın akışının 1,5 GB ve 3 GB veri arasında olduğu tahmin ediliyor.

Spotify Yeni Bir Müzik Akışı Özelliği Getiriyor

Vimeo

Spotify gibi Vimeo web sitesi de herhangi bir resmi bilgi sunmuyor. Ancak, üçüncü taraf testlerine göre standart tanımda 353MB, HD videolarda ise 2,75 GB tüketim görülüyor.

Google Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 Alternatif


Popüler Sitelerdeki Videolar En Kolay Nasıl İndirilir?Popüler Sitelerdeki Videolar En Kolay Nasıl İndirilir?

PAYLAŞ