Nihayet Amazon Prime Video Android TV'ye geldi - Haberler - indir.com

Nihayet Amazon Prime Video Android TV'ye geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google ile Amazon arasındaki inatlaşma nihayet sona erdi ve Amazon cephesinden gelen yeni açıklama ile artık Amazon Prime Video uygulaması Google Play Store üzerinden indirilmeye açıldı. Amazon şirketi Prime video uygulamasının Android TV'ler gelişini bekliyordu. Artık Android TV üzerinden kullanıcılar bu platforma erişebilecekler. Ancak uzun süredir direnmenin ardından Google'un YouTube'u Amazon Echo Show içeriğinden kaldırmasından sonra Prime'ı kendi platformu olan Google Play Store'da yayınlaması pek de tesadüf olarak gözükmüyor.

Hali hazırda Amazon'un Android tabanlı TV'ler için Fire aplikasyon erişim izinleri bulunuyor. Bu sebepten ötürü karşılıklı atılan bu adımların Amazon tarafından 'iyi niyet' olarak yapılan bir pazarlık hamlesi gibi gözüküyor. Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Amazon şirketi Amazon Tube ve Open Tube isimlerinin patentini almış ve sonrasında bu iki şirket arasındaki anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştı.

Yakın zamanda Amazon'un video platformunun hizmete sunulması ile beraber bu rekabetin dahada artması bekleniyor. Bakalım Amazon beklenen video platform hamlesini yaptıktan sonra Google cephesinden yayınlanan Amazon Prime Video platformuna yönelik bir değişiklik yada geri adım hamlesi gelecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ