İBB'den Yeni Uygulama iTaksi Tanıtıldı - Haberler - indir.com

İBB'den Yeni Uygulama iTaksi Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-18 09:25:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde özellikle son zamanlarda mobil uygulamalar bazında ulaşım servisleri bir hayli kullanılmaya ve artmaya başladı. Bunlara örnek olarak BiTaksi, Yolo, Olev ve Uber gibi şirketleri gösterebiliriz. Ulaşım sorunlarını minumuma indirme adına yeni çözümler sunmaya çalışan geliştiriciler yeni servislerini yayın hayatına sokmaya devam ediyorlar. Bu çözümlerden birisi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Geçtiğimiz günlerde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Akıllı Şehirler fuarı kapsamında açıklama yapan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, yeni girişim olan ve İstanbul üzerindeki tüm taksilerde kullanılabilecek İTAKSİ uygulamasının duyurusu gerçekleştirildi.

Çalışma mantığı ve işleme sistemi olarak BiTaksi'ye benzeyen bu mobil uygulama en yakında bulunan taksiyi çağırmak adına kullanılabilecek. Ulaşımı pratikleştirip kolaylaştırmak adına geliştirilen uygulamaların yanı sıra güvenli bir taksi yolculuğuda sunmayı hedefleyen İTAKSİ uygulama ilk aşamada 4 bin taksiyey destek sağlayacak ve daha sonrasında ise gelecek olan geliştirmeler ile bu kapsama alanı İstanbul'da bulunan tüm taksilere yansıtılacak. İfade edilene göre İTAKSİ uygulamasında kayıtlı olacak araçlar merkez tarafından takip edilebilecek ve cağrı merkezi ile yolcular taksilere hızlı bir şekilde erişebilecek.

Trafiğin yoğunluğunu azaltmak ve ulaşımı kolay bir hale getirmek için başlatılan bu girişim ile İTAKSİ kapsamında taksilerde ödeme yöntemi olarak İstanbul kartın olacağıda belirtildi. Türk geliştiriciler tarafından yapılan bu uygulama yerli bir yazılım kullanıyor. Sistemde bulunan araçların aynı segmentte olmadığını belirtelim. Segmentleri farklı olduğundan ötürü bazı taksilerde ücretledirme farklarıda bulunacak. İTAKSİ araçları sarı, turkuaz ve siyah renklerine sahip olacak ve turkuaz renkli olanlar üst seviye araçları temsil edecek.

Boşta gezen taksileri azaltmak ve vatandaşlara en hızlı yolculuğu sunmak adına oldukça yararlı bir girişim olduğunu ifade edebiliriz. İTAKSİ uygulaması kapsamında taksi çağırma haricinde rezervasyonlar yaptırma imkanı da bulunacak.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ