Flipboard Hackerların Hedefi Oldu - Haberler - indir.com

Flipboard Hackerların Hedefi Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Kötü yazılımların ve Hackerlar’ın yeni hedefi farklı kategorilerdeki haberleri okurlarıyla düzenli bir panelde buluşturan Flipboard oldu.

Hackerler Flipboard’a 9 Ay Boyunca Erişim Sağladı

Bilgisayar korsanları 9 ay boyunca Flipboard sistemlerine birkaç erişim sağlayarak, milyarlarca kullanıcının şifrelerini sıfırladı. Yaşanan bu sorunun çözülmesi ise uzun bir zaman aldı. Flipboard yetkilileri Salı günü yaptıkları açıklamada, hackerler tarafından siteye yapılan saldırıların 2 Haziran 2018 tarihinden 23 Mart 2019 tarihine kadar ve 21 Nisan’dan 22 Nisan 2019 tarihleri arasında iki kez izinsiz giriş gerçekleştiğini açıkladı.

Flipboard'a Türk Alternatif: NewsboardFlipboard'a Türk Alternatif: Newsboard

Flipboard iOS'a Doğrudan Paylaşım Özelliği Eklendi

Bilgisayar korsanları tarafından üçüncü şahıslar için, kullanıcıların üye oldukları e-posta adreslerinin, kullanıcı isimlerinin, şifrelerinin ve hesap jetonlarının çalındığını açıklayan şirket yetkilileri, olan bu saldırılardan kaç tane üyenin etkilendiğini ise açıklamadı. Aylık yaklaşık 150 milyon kullanıcıya sahip olan Flipboard siteye yapılan izinsiz girişleri kısa bir süre önce tespit ettiklerini söyleyerek “Kullanıcıların hesap bilgilerini içeren veri tabanlarımıza yetkisiz erişim tespit ettik. Bu keşfe cevaben, derhal bir soruşturma başlattık ve yardım için bir dış güvenlik firması görevlendirdik.” Açıklamasını yaptı. Etkilenen hesapların hala belirlenme aşamasında olduğunun altını çizen Flipborad yetkilileri, kullanıcılarının şifrelerini sıfırladıklarını ve izinsiz girişleri sağlayan tüm erişim belirteçlerinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Güvenlik önlemleri için gelişmiş önlemler aldığını açıklayan Flipborad ayrıca bu sorundan etkilenmeyen kullanıcılarının da güvenliklerini arttırmak için şifrelerini değiştirmelerini önerdi.


İlgili uygulamalar
Flipboard Web Kullanıma Sunuldu! (Video)Flipboard Web Kullanıma Sunuldu! (Video)
Flipboard iOS Uygulaması Güncellendi!Flipboard iOS Uygulaması Güncellendi!

PAYLAŞ