Facebook, Taksicilik Sektörüne Giriyor! - Haberler - indir.com

Facebook, Taksicilik Sektörüne Giriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-18 20:02:43
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Her geçen gün ilginç özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkan popüler sosyal medya devi Facebook'tan yeni bir özellik daha! Kullanıcılara internet üzerinden taksi çağırma hizmeti sunan Uber ile anlaşmaya varan sosyal ağ, artık platformu üzerinden taksi çağırmayı mümkün hale getiriyor!

Anlık mesajlaşma servisleri Whatsapp ve Messenger'ı bünyesine katarak bir anda dünyanın en büyük ve en gelişmiş platformu konumuna yükselen Facebook, bu servisler üzerinden güçlü bir gelir elde etmekte. Ancak şirket şu sıralar gelirini ikiye katlama planları içerisinde.

Yapılan açıklamalara göre Facebook, anlık mesajlaşma servisi Messenger üzerinden taksi çağırma hizmeti sunmak adına bazı çalışmalar yapıyor. Aldığı kararla taksicilik sektörüne adım atan şirket, bu doğrultuda internet üzerinden taksi çağırma hizmeti sağlayan Uber ile iş birliğine gitti.

Yeniliğe göre kullanıcılara Uber araçlarını çağırmak için Uber uygulaması indirmek zorunda kalmayacak. Uber uygulamasından yaptıkları işlemleri doğrudan Messenger uygulamasına eklenen yeni "ulaşım" isimli özellik ile gerçekleştirebilecekler.

San Francisco, California menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber, bildiğiniz gibi sahip elde ettiği gelir bakımından dünya üzerinde en büyük ve en kapsamlı uygulamalardan biri. Diğer taraftan Facebook'un 1.5 milyarlık kullanıcı kitlesini göz önüne alırsak yapılacak anlaşma her iki şirket içim de büyük başarı sağlayacak.

Eğer anlaşma sağlanırsa Messenger aracılığıyla bulunduğunuz yere tek tıklama ile Uber'den taksi çağırabileceksiniz. Uber sitesi üzerinden duyurulan "Messenger'da Uber" servisi ile milyonlarca yeni kullanıcıya ulaşan Uber, bu hizmeti kullanan herkese 20 dolar değerinde Uber kredisi hediye edecek.

Söz konusu yenilik şuan Amerika'daki bazı kullanıcılara sunulmuş durumda. İlerleyen günlerde diğer tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ