En Fazla Tercih Edilen Çevrimiçi Müzik Dinleme Servisi Hangisi? - Haberler - indir.com

En Fazla Tercih Edilen Çevrimiçi Müzik Dinleme Servisi Hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil cihazlarda tıpkı sosyal medya uygulamaları gibi yoğun bir şekilde çeşitli servisler kullanılıyor. Bunların başında ise çevrimiçi müzik dinleme platformları oluyor. Hem iOS hemde Android tarafında kullanıcıların tercih ettikleri birçok çevrimiçi müzik uygulaması bulunuyor. Şimdi ise en fazla tercih edilen müzik dinleme uygulamaları belli oldu. Özellikle çevrimiçi sisteme sahip bu müzik uygulamaları çeşitli uygun fiyatları ile kullanıcılar tarafından tercih edilme sebepleri oluyorlar. Gün içerisinde tıpkı yoğun sosyal medya kullanımında olduğu kadar yapılan en büyük aktivitelerden birisi ise hiç kuşkusuz müzik dinlemek oluyor. Piyasada ise YouTube, Fizy, Apple Music ve Spotify gibi bilinen ve popüler uygulamalar yer alıyor.

En Popüler Müzik Dinleme Platformları

Music Consumer Insight Report tarafından yapılan araştırmlara göre 2018 yılı için tüm dünya genelinde müzik dinlemek için %38’lik kısım kullanıcı legal olmayan yolları kullanıyorlar. Bu legal olmayan yollar arasında ise YouTube üzerinden yer alan videolardan ses dosyası indirme işlemi olarak gerçekleşiyor. Bu sisteme sahip birçok yardımcı mobil uygulama yer alırken kullanıcılar bu uygulamalar aracılığı ile ses dosyaları indiriyorlar. Bu uygulamaların önüne geçilmek istense de, bu durum mümkün olmuyor ve bu uygulamalar artarak yaygınlaşmaya devam ediyor.

İşin olması gereken ve legal tarafına bakacak olursak ise bir YouTube öncülüğü görüyoruz. Kullanıcıların %47’lik kısmı çevrimiçi müzik dinlemek için YouTube platformunu tercih ediyorlar. Bunun başlıca ve tek sebebi olarak ise ücretsiz olarak tüm müziklere erişmek olduğu düşünülüyor. Apple Music ve Spotify ise bu kullanım oranının yüzde 28’lik kısmını oluşturuyorlar. Spotify ve Apple Music gibi uygulamaların kullanıcı rakamları her geçen gün artsa da, ücretsiz olmasından ötürü YouTube’u henüz geçebilmiş değiller. Bakalım bu rekabet ilerleyen yıllarda nasıl şekillenecek göreceğiz.  




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ