Apple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Müzik Analiz Şirketi Asaii'yi Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 15:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dev telefon üretici isim olan Apple hanesinde yer alan servisleri geliştirmek adına yeni firmaları satın almaya devam ediyor. Şirket her alanda olduğu gibi müzik servisi tarafında da rakipleri ile sıkı bir rekabet içerisinde bulunuyor. Şimdi bu alana yeni bir adım daha adan firma müzik analiz noktasında uzman isimlerden olan Asaii’yi satın aldığını duyurdu. Apple’ın 2000 yılından beri iPod ile beraber iTunes desteği sayesinde müzik anlamındaki geliştirmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Daha sonra şirket çevrimiçi müzik servisi olan Apple Music’i kurmuş ve yoluna öyle devam etmişti. Şimdi ise pazarda Spotify, Fizy ve YouTube gibi köklü rakipler ile sıkı bir rekabeti sürdürüyor.

Yeni sanatçı ve müziklerin keşfi için ise müzik analiz şirketi olan Asaii, Apple tarafından satın alındı. Geçtiğimiz ay 14 Ekim ile beraber hizmetini sonlandıracağını açıklayan Asaii şirketi Apple’ın yeni sanatçıları keşif noktasında yeni bir hamlesi olacak. Ayrıca Apple’ın Spotify’dan benzersiz olarak bağımsız olan müzisyenlerin keşfi noktasında çalışmalar gelmesi bekleniyor.

Analiz Şirketi Asaii

Bu şirket ana özelliği olarak çevrimiçi müzik servisleri ve sosyal medya içeriklerinden veri çeken bir sisteme sahip durumda. Bu panel üzerinde plak şirketlerinin kampanyaları haricide turne programları gibi içerikler belirleniyor. Panelin asıl yeteneklerinden birisi ise bir sanatçıyı listelere girmeden 10 hafta öncesine kadar keşfettiği iddia ediliyor. Apple’ın rakiplerinden olan Spotify’da buna benzer bir bağımsız müzisyenleri içeren hamlesini geçtiğimiz dönemlerde yapmıştı. Bu noktada bağımsız müzisyenlerin parçaları direkt bir şekilde platforma yükleyebilmesi için bir özellik sunulmuştu.

Asaii ise kullanıcıların dinleme alışkanlıklarına yönelik bir algoritma barındırıyor. Bu algoritma ise Apple tarafından Spotify’ın kişisel öneri listesine karşılık bir rakip özellik getirilmesi bekleniyor. Apple’ın Asaii için son olarak 100 milyo doların altında bir rakam ödediği ifade ediliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ