Android'de mp3 nasıl açılır? - Haberler - indir.com

Android'de mp3 nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Android işletim sisteminde MP3 çalmak isteyen ancak bu konuda yeterli teknik bilgisi olmayan kullanıcılar aşağıda yer alan Android'de MP3 nasıl açılır adımlarını takip edebilir. Özellikle mp3 açma konusunda hata alan kullanıcılar, mevcut seçenekleri değerlendirmelidir.

Çoğu Android işletim sistemi varsayılan olarak bir müzik çalma uygulamasına sahiptir. Ancak yanlış yapılandırmalar, sistemsel sorunlar ya da uygulamaların silinmesi gibi problemler nedeniyle Android'de MP3 açma konusunda zorluk yaşanabilmektedir. Kullanıcılar ücretsiz Android müzik çalar uygulamalarını sisteme kurarak daha gelişmiş özelliklere sahip olabilir ve depolama alanında bulunan MP3 gibi müzikleri dinleme imkânına erişebilir. Android işletim sistemlerinde MP3 dinlemek isteyenler için en çok tercih edilen uygulama AIMP’tir. Ücretsiz ve gelişmiş özellikleri ile kullanıcılar için eşsiz bir çözüm olarak görülen AIMP, Android Google Play Store'da yer almaktadır. Kullanıcılar Play Store girişi yaptıktan sonra arama bölümüne uygulama ismini yazmalıdır. Uygulama marketteki AIMP sayfasına giriş yapıldığında indirme seçenekleri ile birlikte telefona mevcut uygulama indirilmelidir. İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra uygulama üzerinden kolay bir şekilde müzik dinlenmesi mümkün olacaktır.

AIMP ile Android'de mp3 nasıl açılır?

Android işletim sisteminde ilk defa AIMP programı kullanıldığında, hoş geldin ekranı kullanıcıları karşılayacaktır. 7 sekmeden oluşan bu ekran, kullanıcıların uygulamayı kısa süre içerisinde tanımasını ve kolay bir şekilde kullanmasını amaçlamaktadır. Tanıtım adımlarına geçtikten sonra uygulamanın fotoğraf, medya ve içeriklerine ulaşmak için istediği erişim iznini vermesi gerekir. İzin verildikten sonra depolama alanına erişme imkanı bulacak uygulama, MP3 çalma konusunda da sorunsuz bir şekilde destek verecektir.

Giriş ekranında kullanıcıların mevcut müzikleri öncelikle tanıtması gerekmektedir. Cihazdaki MP3 gibi müzikler nerede bulunuyorsa, uygulama üzerinden mevcut klasör yolları takip ederek müzik seçimi yapılmalıdır. Klasör olarak da eklenebilecek olan müzikler, böylece AIMP’e eklenecek ve dinlemek için hazır olacaktır.

Android işletim sisteminde dosya açılamıyor, dosya çalınamıyor, bilinmeyen dosya türü gibi pek çok farklı hatalar alınabilir ve bu nedenle de MP3 dosyaları dinlemeyebilir. Ancak AIMP ya da diğer müzik dinleme uygulamalarının kullanılması ile birlikte sistem ayarları doğru bir şekilde yapılandırılarak MP3 dosyalarının da uygulama üzerinden dinlenmesine imkan tanınmaktadır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ