Xiaomi'nin Yeni Play Modeli İçin Tarih Belirlendi


Akıllı telefon pazarında hızla büyümeye devam eden Xiaomi, tarafından yeni akıllı telefon modelleri görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Çin’in sosyal medya platformu olan Weibo’nun Xiaomi hesabı tarafından paylaşılan bir içeriğe göre markanın yeni Xiaomi Play adlı modeli için tanıtım tarihi belli oldu. Xiaomi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Xiaomi’nin 24 Aralık Pazartesi günü ile beraber Çin’de bir etkinlik gerçekleştireceği açıklandı. Weibo üzerinden paylaşılan postere göre ise bu etkinlik kapsamında ortaya çıkacak olan yeni cihazın Xiaomi Play olarak adlandırılması bekleniyor. Henüz cihazın teknik özellikleri ve diğer detayları açıklanmış olmasa da, modelin iddialara göre oyun odaklı bir akıllı telefon olacağı bekleniyor.

Xiaomi Play Hakkındaki Detaylar

Bu yeni modelin bir oyun odaklı akıllı telefon modeli olması beklenirken diğer yandan Xiaomi’nin zaten bir oyun telefon serisi olan Black Shark modeli bulunuyor. Fakat Black Shark serisi üst seviye bir oyuncu akıllı telefonu olduğu için yeni Xiaomi Play modelinin pazarda yer alan uygun fiyatlı oyuncu telefonlarına rakip olması bekleniyor. Bu kapsamda Çinli markanın sadece üst seviye değil artık orta segment güçte ancak uygun fiyatlı bir model serisinin de bulunması düşünülüyor. Cihazın diğer detayları henüz belli olmazken tanıtılacak olan modelin iddialara göre Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü alması bekleniyor.

Xiaomi Mi A2 Lite İçin Android 9.0 Müjdesi

Bu işlemci ile beraber Xiaomi Play modelinin POCO F1 cihazının farklı bir versiyonu olma ihtimali de bulunuyor. Özellikle pazarda Honor Play gibi popüler isme ulaşmış güçlü oyuncu telefonları bulunurken, Xiaomi’den de rekabet edebilecek yeni oyuncu telefonunu görmemiz bekleniyor. 2019 yılı gerek teknoloji gerekse yeni tasarımlar anlamında iddialı bir yıl olacakken, bakalım Xiaomi yeni Play modeliyle beraber ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.