Facebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecek


Sosyal medya devi Facebook, aldığı yeni patentle birlikte, gideceğiniz yeri konumunuza göre siz gitmeden tahmin edecek.

En büyük sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook, kullanıcılarının karşısına yeni bir hizmet ile çıkmaya hazırlanıyor. Facebook, son aylarda bazı sıkıntılı dönemlerden geçiyor olsa da yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Son olarak sosyal medya devine İtalya’dan da 10 milyon Euro para cezası gelmişti. Fakat Facebook tüm bu olumsuzlukları kenara iterek, kullanıcılarının karşısına yeniliklerle çıkmaya devam ediyor. Son olarak sosyal medya devinin yeni bir patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu yeniliğe göre, Facebook artık siz bir yere gitme planı yaparken, konumunuzdan yola çıkarak, nereye gitmek istediğinizi tahmin edecek.

İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!

Facebook, reklam hedeflerini kullanıcılarının aktivitelerine göre düzenleyecek

Bilindiği üzere Facebook, reklam gelirlerini kullanıcılarının ilgi alanlarına göre belirlediği için, reklamlardan daha fazla gelir elde etme imkanına sahip oluyor. Bunun için kullanıcılarının mevcut verilerinden faydalanan Facebook, bununla yetinmeyip yeni bir yönteme başvurmaya hazırlanıyor. ‘Offline Trajectories’ (Çevrimdışı Yörüngeler) adını verdiği bu yeni sisteme göre, Facebook konumuzdan yola çıkarak nereye gideceğinizi tahmin edip, bundan sonra buna göre reklam sunacak.

Örneğin, sinemadan çıktınız ve sonrasında yemek yemeye gittiniz, Facebook hem daha önceki sinemaya ve yemeğe giden insanların ardından yaptığı aktiviteye bakarak hem de çevrenizde nereye gidebileceğinizi öngörerek, karşınıza ilişkili reklamlar çıkaracak. Facebook bugüne kadar zaten Wi-Fi, hücresel veri, bluetooth ve NFC kullanarak konum bulabiliyordu. Artık mevcut konumu, bir önceki konum ile de eşleştirecek.