Facebook ve MIT, 4 milyara yakın insana açık adres tanımlamak için yapay zeka geliştiriyor - Haberler - indir.com

Facebook ve MIT, 4 milyara yakın insana açık adres tanımlamak için yapay zeka geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 20:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Dünya üzerinde yaşayan 4 milyar kişinin açık adresi bulunmuyor. Bu durumu düzelmt amacı ile MIT ve Facebook şirketleri insanlara otomatik olarak adres tanımlamak amacı ile yapay zeka geliştirdi.

Facebook ve MIT, 4 milyara yakın insana açık adres tanımlamak için yapay zeka geliştiriyor

Dünya üzerinde yaklaşık olarak 4 milyar insanın herhangi bir şekilde açık adresi bulunmuyor. Bu sorun her ne kadar garip bir durum gibi görünse de haritalandırma oldukça maliyetli bir iştir. Bu nedenle de çoğu bölgeler adreslenemiyor. Facebook ve MIT şirketleri iş birliği yaparak bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacaklar. Her iki şirketin araştırmacıları derin öğrenme algoritmaları sayesinde uydular tarafından fotoğraflanmış olan yolları otomatik olarak sisteme tanıtabiliyorlar. Bu sayede tespit edilen yollara cadde adı veya numara koyulabiliyor. Sistem, normal haritalandırma tekniklerine göre çok daha ucuz ve çok daha verimli bir şekilde çalışıyor.

Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?

Bu sistem sayesinde haritalandırılmayan bölgeler, haritalandırılmış oluyor. Facebook ve MIT şirketlerinin geliştirdiği bu sistem ilk proje değil. Daha önce de Google şirketi "Open Location Codes" isimli tanımlanmayan bölge düzenleme hizmetini bizlere tanıtmıştı. Başka bir organizasyon olan what3words adından da anlaşılacağı üzere 3 kelimeden oluşan benzersiz isimlendirmeler yapmıştı. Bu şekildeki projeler gibi birçok çözümün asıl problemi isimlendirme yapmaktan daha çok kabul edebilmek oluyor. Hükümetler ve vatandaşlar bölgeleri için yapılan adreslenmeyi kabul etmeyince sistemin haritalandırılması da anlamsız bir işlem oluyor.


Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!
Facebook Messenger Baştan TasarlanıyorFacebook Messenger Baştan Tasarlanıyor
Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı!Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı!

PAYLAŞ