Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 12:47:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook, her geçtiğimiz gün daha da büyümeye devam ederken, Mark Zuckerberg Facebook ile ilgili yeni planlar yapacaklarını açıkladı.

Uygunsuz içerikler otomatik engellenecek

New York Times'ın hazırladığı resmi raporlara göre Facebook'un içerik düzenleme kısmında oldukça sıkıntılar var. Mark Zuckerberg Facebook ile ilgili bir takım yeni planlarını açıkladı. Yapay zeka üzerinde çalıştıkları yeni sistemlerin içerik yönetim ve düzenlemesi konusunda önemli yenilikler geleceğinin altını çizerek söyledi.

Facebook'ta videolara anket ekleyebileceksinizFacebook'ta videolara anket ekleyebileceksiniz

Yeni geliştirilen yapay zeka sistemleri sayesinde Facebook üzerinde paylaşılan ve yayın standartlarını ihlal etmiyor olsa da rahatsız edici olabilecek içerikleri otomatik bir şekilde engelleyebilecek.Rahatsız olabilecek içerik olarak, ırkçılık konusundan bahsedelim. Tarihsel bir olayla ilgili anlatılan bir olay varsa ya da ırkçılığın yanlış bir şey olduğunu savunan içerikler varsa bunlar engellenmiyor olacak. Bu da yapay zekanın otomatik olarak yapması gereken önemli işlerinden birisi olabilecek.

Facebook Messenger Baştan Tasarlanıyor

Yeni yapay zekaya sahip içerik yöneticisinin 2019 yılında testlerine başlanması düşünülüyor. Mark Zuckerberg Facebook planı ile, "Zamanla bu durumun genel yönetimimizde önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum. Yönetim kurulumuzun hissedarlarımıza karşı sorumlu olduğu gibi, bu kurum topluluğumuza odaklanacaktır. Daha uzun sürede daha iyi hizmet vereceğimiz konusunda güveniyorum." şeklinde konuşarak açıklamasını yaptı.

 


İlgili uygulamalar
Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?
Facebook Messenger'a mesaj silme özelliği geliyor!Facebook Messenger'a mesaj silme özelliği geliyor!
Facebook Messenger İçin Önemli Özellik GeliyorFacebook Messenger İçin Önemli Özellik Geliyor

PAYLAŞ