Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı! - Haberler - indir.com

Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 11:07:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg ile Apple CEO'su Tim Cook arasındaki soğuk savaşa yeni bir cephe daha açıldı. İddialara göre Zuckerberg, şirket yöneticilerinden artık yalnızca Android cihaz kullanmalarını istedi.

The New York Times'ın sayfalarındaki haberlerin detaylarına göre Mark Zuckerberg, Apple CEO'su Tim Cook'un Facebook'un merkezinde olduğu Cambridge Analytica veri skandalı ile ilgili kamuoyuna açıklamalar yapmasının hemen ardından yönetim ekibinin artık sadece Android telefonları kullanması yönünde talimat verdi. Cook, MSNBC'ye verdiği röportajda, “Kişisel yaşamanızla ilgili trafik yapmayacağız. Bunu yaparak bir ton para kazanabiliriz, ancak gizlilik bizim için insani bir haktır. Bu sivil bir özgürlüktür” şeklindeki ifadeleriyle, Facebook'un imza attığı veri skandallarına atıfta bulundu.

Facebook'ta videolara anket ekleyebileceksinizFacebook'ta videolara anket ekleyebileceksiniz

"Android iOS'dan daha iyi"

Times'a göre Zuckerberg bu sözlerin ardından Facebook yöneticilerine Android işletim sisteminin Apple'ın işletim sistemi iOS'tan çok daha yüksek kullanım alanlarına sahip olduğunu söyleyerek sadece Android telefon kullanmaları gerektiğini söyledi. Zuckerberg'ün yönetim ekibinden Android telefonlara geçiş yapmalarını isteyip istemediği net olarak gerçek değil. Konuyla ilgili Facebook tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil. 

Son dönemin en büyük internet skandallarından bir tanesi olan olayda, Donald Trump ve Brexit kampanyalarını yöneten Londra merkezli politik danışmanlık şirketi Cambridge Analytica'nın, 87 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerini izin almadan psikografik yöntemlerle ileri propaganda teknikleri uyguladığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı


İlgili uygulamalar
Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?
Facebook Messenger'a mesaj silme özelliği geliyor!Facebook Messenger'a mesaj silme özelliği geliyor!
Facebook Messenger İçin Önemli Özellik GeliyorFacebook Messenger İçin Önemli Özellik Geliyor

PAYLAŞ