İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza! - Haberler - indir.com

İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 16:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Facebook, İtalya rekabet Kurulu’ndan kişilerin verilerini ticari amaçla kullanması nedeniyle, 10 milyon Euro para cezası aldı.

Facebook’un geçtiğimiz bahar aylarında yaşadığı Cambridge Analytica skandalından sonra, başı dertten kurtulmuyor. Olayın patlak verdiği sıralarda, sosyal medyanın dev ismine ciddi tepkiler yağmıştı. Hem tanıdık isimlerden hem de genel olarak kullanıcılarından sert tepkiler alan Facebook’a, yasal olarak da yaptırımlar uygulandı. Rakip sosyal medya mecralarında, Facebook kullanıcılarının hesaplarını silmesi için kampanya başlatıldı. Tüm bunlar şu sıralar biraz durulmuş olsa da Facebook’un veri gizliliğini ihlal etmesi konusu tamamen kapanmış değil. Şirkete bu anlamda yasal olarak yaptırım uygulanmaya devam ediyor. Son olarak, sosyal medya devine veri gizliliği ihlali nedeniyle, faturayı İtalya rekabet Kurulu kesti.

Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!

İtalya rekabet Kurulu, yasaları ihlal nedeniyle, Facebook’a 10 milyon Euro ceza kesti

Facebook’un başını ciddi anlamda yakan veri gizliliği ihlali, sosyal medya devinin ceza üzerine ceza almasına neden oluyor. Facebook’a son faturayı 10 milyon Euro ceza ile İtalya rekabet Kurulu kesti. İtalya rekabet Kurulu, Facebook’u tüketici yasasının 21. ve 22. Maddelerini ihlal etmesi gerekçisiyle suçlu buldu ve şirketi para cezasına çarptırdı. İtalya rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Facebook’un gizlilik ihlali yaptığı ve kişilerin izni olmadan verilerin ticari amaçla kullanıldığı ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda, Facebook’un siber bir saldırı ile kişi verilerinin tehlikeye girmesi durumunda, otomatik bir koruma sisteminin olmadığını da açığa çıkardı. Benzer bir dava Fransa’da Apple adına da açıldı ve henüz dava sonuçlanmadı. Facebook, kendisine yöneltilen bu suçlamalara ve para cezasına cevap vermedi.


İlgili uygulamalar
Facebook Messenger Baştan TasarlanıyorFacebook Messenger Baştan Tasarlanıyor
Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı!Facebook çalışanlarına Apple yasaklandı!
Facebook Messenger'da attığınız mesajı geri alabileceksinizFacebook Messenger'da attığınız mesajı geri alabileceksiniz

PAYLAŞ