Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik olarak nasıl açılır?


Bir Mac açıldığında şifre girip enter tuşuna basmak yaklaşık 3 saniye sürse de Apple bu durumun yeterince hızlı olmadığını düşünüyor. Öte yandan, 2016'da piyasaya sürülen MacBook Pro ile birlikte dokunma çubuğuyla yardımı ile giriş süresini 1 saniyeye düşüren parmak izi desteği de Apple için yeterli değil. Bu yüzden Apple, Mac'de hiçbir şey yapmadan oturum açmanızı sağlayan en hızlı yolu geliştirmiş durumda. Sadece Apple Watch kullanıcıları için sunulan bu ayrıcalık sayesinde bilgisayarı eski yöntemlerle açmak yerine kolay ve en hızlı yöntemi kullanabilirsiniz. İşte Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik açma işlemleri ile ilgili detaylar.

Apple Watch Series 4 için beklenen haber sonunda geldi!

Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum açmak için gereksinimler neler?

Kişilerin bu noktada dikkat etmesi gereken en önemli detay gereksinimler. Eğer aşağıdaki gereksinimlere sahip değilseniz, Apple Watch 4 ile MacOS’ta otomatik oturum açma işlemlerini de yapmanız mümkün olmayacaktır.

Otomatik kilit açma nasıl gerçekleşiyor?

Otomatik kilit açma özelliğinin tüm ön koşullarını sağlıyorsanız etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İlk olarak kullanıcıların Mac'de Sistem Tercihleri> Güvenlik ve Gizlilik adımlarını takip etmesi gerekiyor. Bu adımları takip ettikten sonra ise “Apple Watch’un Mac'inizin kilidini açmasına izin ver” seçeneğini aktif hale getirin. Seçim sonrasında sizden yönetici şifrenizi girmeniz istenecektir. Bu işlemleri yaptıktan sonra Apple Watch ile oturum açmanız mümkün olacaktır. Üstelik herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan 1 metrelik mesafe içerisinde dahil olduğunuz zamanlarda oturum açılacaktır.

Bunlara dikkat!

Apple Watch 4 ile MacOS’ta otomatik bir şekilde oturum açma işlemleri bazı durumlarda başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu tür sorunlar yaşadığınızda ise ilk olarak kontrol etmeniz gereken durumlar şöyle;

Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı?