Türkiye'deki Apple Watch 4 Serisinde İlginç Bir Detay Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Türkiye'deki Apple Watch 4 Serisinde İlginç Bir Detay Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 11:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Bildiğiniz üzere Apple’ın en yeni akıllı sat modeli olan Apple Watch Series 4 geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıtılmış ve sonrasında ise satışa çıkmıştı. Ülkemizde de satışta olan bu yeni akıllı saat modeli için ilginç bir detay ortaya çıktı. Apple’ın gerçekleştirmiş olduğu lansmanın en ilgi çeken tanıtımından birisi olan Watch 4 serisi sunmuş olduğu teknik özellikler ve yeni teknolojiler ile oldukça fazla beğeni toplamıştı. Ancak ülkemizde satılan Watch Series 4 modelleri için ilginç bir pil detayı ortaya çıkmış oldu. WatchOS 5 sürümünü de kullanıcılarına sunan Apple bu noktada batarya tarafında gerilemiş gibi gözüküyor. Watch Series 4 modelleri Series 3’e göre yaklaşık yüzde 20 daha ufak bir bataryaya sahip durumda.

Değişen Pil Boyutları

Rakamlarla konuşacak olursak, Series 3 modelinin 42 mm olan versiyonunda 1.34 watt-saat pil bulunurken Watch Series 4 serisinin 44 mm’lik versiyonunda bu rakam 1.12 watt-saat seviyesine düşmüş durumda. Diğer yandan Series 3 38 mm’lik modelde 1.07 watt-saat batarya bulunurken Series 4 40 mm’lik olan versiyonda ise 0.86 watt-saat bir pil boyutu bulunuyor. Series 4 modelinde saatlerin büyüdüğünü gördük ancak pil kapasitesinin azaldığı gözüküyor. iPhone Xs cihazında da iPhone X modeline göre daha küçük bir pil tercih eden Apple’ın bu farkı A12 Bionic ve saatlerinde kullandığı S4 işlemcisi ile kapattığı ifade ediliyor. Yeni seri Watch 4 modelleri daha az pil boyutuna rağmen tam 18 saatlik bir kullanım deneyimi sunabiliyor.

iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?

Apple’ın bu yeni akıllı saat modelinde 64 bit mimarili S4 model bir işlemci yer alıyor. Bu yeni işlemci ile beraber 2 kat daha iyi bir performans hedefleyen şirket watchOS 5 işletim sistemi ile yeni ivme ölçer, jiroskop ve EKG uygulaması gibi birçok yenilik sunuyor. Ayrıca model artık sert düşüşleri algılayabiliyor. FDA onaylı elektriksel kalp atış sensörüne sahip olan bu yeni model Series 3’e göre oldukça yenilikçi özelliklere sahip olarak geliyor. Çerçeveleri inceltilen modellerin ekranları büyütülürken ülkemiz fiyatının 3499 TL etiketinden satışa sunulduğunu hatırlatalım.

Küçültülmüş olan bu pil detayı kullanım deneyimini nasıl etkileyecek yakın zamanda göreceğiz.


Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli OlduApple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu
WatchOS 5 Güncellemesi YayınlandıWatchOS 5 Güncellemesi Yayınlandı
Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı?Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı?

PAYLAŞ