Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu - Haberler - indir.com

Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta ile beraber Apple’ın gerçekleştirmiş olduğu lansman ile beraber yeni iPhone modellerini görmüş olduk. Ancak etkinlik kapsamında en az iPhone modeller kadar dikkat çeken bir başka ürün ise Apple Watch Series 4 ürünü oldu. Tanıtım sonrasında iki gün içerisinde öncelikli olarak belirlenen ülkelerde ön siparişe saatler çıkartılmış oldu. Apple analiz ve yorumları ile ünlü isim olan analist Ming-Chi Kuo tarafından Watch 4 serisinin ön sipariş rakamlarına dair analiz rakamları yayınlandı. Söz konusu analizlere göre 5.8 inçlik iPhone Xs modelinin beklenenden daha düşük talep rakamlarında olduğunu ifade etti.

Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu

Bu durumun ana sebebi olarak ise iPhone X ile çok fazla fark barındırmaması olarak düşünüldü. Analist Kuo, devam ettiği açıklamasından en fazla ilginin 6.5 inçlik iPhone Xs Max modeline olduğu ve Ekim’de piyasada olacak olan iPhone XR modeli üzerinde olduğu ifade edildi. Daha önce yapılan analizlere göre ise iPhone Xs modelinin 2018 yılının kalan bölümündeki sevkiyatlarda yüzde 15’lik bir payının olacağı bekleniyordu. Ancak ön sipariş rakamlarının belli olması ile beraber bu beklenti payı yüzde 10 seviyelerine düşmüş durumda. iPhone XR’ın sevkiyat payı noktasında ise beklentilerin yüzde 55 seviyelerinde olduğu belirtiliyor.

Apple Watch Series 4 Ülkemiz Fiyatı Belli OlduApple Watch Series 4 Ülkemiz Fiyatı Belli Oldu

Diğer yandan 6.5 inç ekran büyüklüğüne sahip serinin güçlü modeli iPhone XS Max için ise durumlar oldukça iyi gidiyor. Çift SIM kart desteği ve yeni altın renk seçeneği gibi opsiyonlar sunan bu model özellikle Çin’de büyük bir ilgi gördüğü ifade ediliyor. Apple’ın 2018’in kalan dönemi için 80 milyon iPhone satış yapacağı ön görülüyor. Bu rakamın yüzde 25 ile 30’luk kısmının ise iPhone XS Max modelinden gelmesi bekleniyor.

Yeni iPhone modelleri ile tanıtılan Apple Watch Series 4 ise analizlere göre beklenenleri karşılamış durumda. Hem ekran boyutunun artması hemde teknolojik anlamda EKG gibi yeni özelliklerin sunulması bu duruma etki etmiş durumda. Beklentilere göre ise yılın kalan bölümünde 18 milyon akıllı saat satışı olması beklenirken bu rakamın yüzde 50’nden fazlasının yeni Apple Watch Series 4 olması düşünülüyor.


iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?

PAYLAŞ