Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir


Apple geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber yeni nesil iPhone serisi ile beraber akıllı saat serisini tüm kullanıcıları için duyurmuştu. Bu etkinlik kapsamında duyurulan iPhone Xs ailesi önceki nesil model ile tasarım tarafında bir hayli benzerlik gösterdiği için şirket eleştirilmişti. Ancak akıllı saat tarafında marka bir hayli iddialı yeni Watch Series 4 modelini kullanıcılara sunmuştu. Pazarda başarılı bir konumda bulunan Apple, son olarak sunmuş olduğu EKG özellikli akıllı saat modeli ile sadece gençler değil orta yaş kullanıcılara da hitap etmişti. Fakat yeni gelen raporlara göre Apple’ın akıllı saat pazarındaki gidişatının pekte iyi olmadığını gösteriyor.

Akıllı Saat Pazarında Gidişat Kötü

Akıllı telefon tarafında zaten mali sorunlar yaşayan Apple, son dönemlerde Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi markaların akıllı saat pazarına iddialı girişlerinden sonra yeni raporlar pekte iyiye gitmiyor. ABI Research şirketi tarafından yapılan yeni araştırmaya göre marka 2018 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde yüzde 43.35’lik bir oran ile akıllı saat pazarında lider konumda bulunuyordu. Fitbit, Samsung ve Huawei gibi isimler ise yüzde 8’lik oranlar ile pazarda bulunuyorlar. Bu rakamlar doğrultusunda ise Apple’ın akıllı saat pazarına ne kadar başarılı bir yol izlediğini görüyoruz.

Apple Watch 4 mü Watch 3 mü Alınmalı?

Ancak raporlara göre Apple’ın bu pazarda önemli bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Akıllı saat pazarı hızlı gelişim ve büyümeye sahip bir Pazar olsa da, 2018 yılında 40 milyon olan satış rakamının 2023 ile beraber 100 milyon seviyelerine erişmesi bekleniyor. Fakat akıllı bileklikler bu kategoriye dahil edilirse Xiaomi’nin Apple’ı geçtiğini görüyoruz. İşler Apple anlamında çok da fazla iyi gitmezken, 2019 ile beraber Eylül ayında gelecek olan yeni nesil iPhone ve yeni nesil Apple Watch saatleri ne derece ilgi çekecek göreceğiz.